Právě vysíláme

Andrej Babiš zatáhl do kampaně skupinu Mirai. Přečti si vyjádření kapely

14. června 2022 14:16
Andrej Babiš zatáhl do kampaně skupinu Mirai. Přečti si vyjádření kapely

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš zatáhl do své prezidentské kampaně oblíbenou kapelu Mirai. V rozhovoru, který poskytl na festivalu Votvírák Andrej ke kritice vlády využil a citoval text jejich hitu. Frontman kapely Mirai Navrátil vydal prohlášení, ve kterém se proti použití jejich singlu ohradil.

Expremiér dorazil na festival Votvírák. Na akci ve středočeských Milovicích vystoupil v živém vysílání TV Nova, ve kterém zkritizoval vládu. K tomu použil text jednoho z největších hitů kapely Mirai Když nemůžeš, tak přidej.

Babiš na dotaz reportéra, zda považuje kroky vlády v boji proti inflaci za dostatečné odpověděl: „Já vás zdravím z Votvíráku v Milovicích. Pecka fesťák! A já bych vládě doporučil – za chvilku pojede Mirai – ´Když nemůžeš, přidej víc. A slovo nejde neexistuje,´” a pokračoval: Takže vláda říká, že to nejde. No, samozřejmě, že to jde. Vláda nedělá pro lidi vůbec nic. A měla by lidem konečně pomoci s inflací.“ Poté celý vstup zveřejnil na svém twitterovém profilu.

Frontman kapely Mirai Navrátil vyjádřil svůj nesouhlas s využitím kapely v Babišově kampani. „Pane Prchale, já vím, že to je vaše práce, ale právě proto byste se s námi možná mohli poradit, jestli se opravdu hodíme pro kampaň vašeho šéfa,” vzkázal Navrátil marketingovému poradci hnutí ANO Markovi Prchalovi. “My s klukama si totiž myslíme, že nehodíme,“ uzavřel Mirai prohlášení na instagramu, které sdílel, jak na svém, tak kapelník profilu.

 

Články, které by tě mohly zajímat