Právě vysíláme

Annabelle prosí, ať ji unesou. Debutové EP vznikalo v Berlíně

27. srpna 2022 8:10
Annabelle prosí, ať ji unesou. Debutové EP vznikalo v Berlíně

Annabelle představuje své debutové EP Kidnap Me Pls. „Je to můj první větší projekt a jsem na něj strašně pyšná,“ raduje se zpěvačka.

Annabelle vydává debutové EP Kidnap Me Pls, v překladu Uneste mě, prosím. „EP začalo vznikat začátkem roku, kdy jsem se přestěhovala na čas do Berlína,“ přibližuje umělkyně. „Když jsem poslouchala všechny songy a dávala si dohromady, jak se vlastně cítím a která emoce to EP spojuje, byl to takový pocit tíhy, frustrace a strachu, na který jsem nebyla připravená a došlo mi, že mě občas napadá, jestli by nebylo lehčí, kdyby mě prostě někdo někam odnesl nebo unesl,“ dodává s úsměvem a nadsázkou.

Na celém EP se podílel jeden z nejžádanější českých producentů a zároveň přítel zpěvačky, Ondřej Fiedler, známý také jako fiedlerski. Jedinou výjimkou je singl SnOWfLAkE, který zpěvačka napsala s Muriel Beck a Leonem Wolfem, který zároveň píseň i produkoval, ve studiu v Kreuzbergu – inspirativní a bohémské berlínské čtvrti.

„Singl SnOWfLAkE je přesně o tom, co jsem tehdy prožívala. Cítila jsem se na všechno hrozně sama, neměla jsem skoro žádný peníze a pocit bezpečí. Stejně jsem ale věděla, že musím jít dál. Že na těch cestách poznávám sama sebe. Bylo by snazší zůstat doma, najít si stabilní práci a mít pohodlný život, ale tak bych nebyla nikdy šťastná,“ přibližuje význam textu Annabelle a dodává: „Napadl mě u toho obrázek sněhový vločky. Taky lítá světem, nikdo ji nezachytí, a i kdyby jo, tak se mu rozpustí v dlani. A tak lítá, dokud neroztaje.“

Kromě již zmíněné písně SnOWfLAkE se na EP objeví i oblíbený punkrockový hit Runnin Out Of F* Time nebo ústřední rapový track Kidnap Me. Další novinkou je LeMON ZeST. „Je to o hejtu a o tom, jak si z něj tolik nedělat. Taková anti-hate hymna pro každého, kdo bude někdy potřebovat trochu povzbudit,“ říká Annabelle. Poslední, bonusovou písní je jedna z největších zpěvaččiných srdcovek friEND interlude, demo nahrávka a ukázka toho, jak může vypadat track před tím, než se do něj pustí producenti.

„Doufám, že EP Kidnap Me Pls posluchačům přinese pocit, že jim někdo rozumí, že je v pohodě občas nebejt v pohodě a že jsou prostě skvělí takoví, jací jsou,“ uzavírá Annabelle.

Články, které by tě mohly zajímat