Právě vysíláme

ARIANA GRANDE čelí podezření z plagiátorství! Kdo ji obvinil a o kterou písničku se jedná?

22. ledna 2019 11:10
ARIANA GRANDE čelí podezření z plagiátorství! Kdo ji obvinil a o kterou písničku se jedná?

Zpěvačka Ariana Grande má problém. Její nový singl 7 Rings sice má našlápnuto k tomu, aby dobyl hitparády ve Velké Británii a ve Spojených státech, nicméně, nyní vyšlo najevo, že písnička není tak originální, jak se původně myslelo. Kdo vyčítá zpěvačce její nový singl? Má k tomu dobrý důvod?

Jak moc se písničky podobají?

Singl 7 Rings od Ariany Grande popisuje zpěvaččinu cestu od těžkých chvil až do dneška, kdy z ní je popová královna. Písnička oficiálně čerpala ze slavného hitu My Favourite Things z muzikálu Za zvuků hudby, ale Ariana se zřejmě nechala inspirovat i odjinud. Fanoušci si všimli, že 7 Rings se velice podobá například hitu Spend It od rappera 2 Chainze nebo singlu Pretty Boy Sway od Soulja Boye. Dalším interpretem, kterému se písnička nepozdávala, byla rapperka Princess Nokia. Ta vydala video na Instagramu, kde otevřeně uvedla, že jí písnička 7 Rings až moc připomíná její hitový singl Mine, z roku 1992!

Rapperka Princess Nokia

Ariana si nenechala výroky Princess Nokie líbit. Zpěvačka taktéž na Instagramu uvedla, že podezření rapperky nic neznamená. Fanouškům se později omluvila za případné nedorozumění.

Co si o přirovnání těchto dvou písniček myslíte vy? Pusťte si nejprve 7 Rings od Ariany Grande:

A teď Mine od Princess Nokie:

Písničky 7 Rings a Mine nadále vyvolávají vášnivou debatu mezi fanoušky obou interpretů, ale zatím se zdá, že Princess Nokia se s Arianou nechce soudit o autorská práva. Obě písničky si od jejich vydání získaly řadu fanoušků, mezi které patří i některé slavné osobnosti. Co říkáte této verzi písničky 7 Rings, o kterou se postaral americký prezident Donald Trump skrz pořad Fallon Tonight?

 

Zdroj: Metro UK, Billboard, Twitter, Instagram, Soundcloud, YouTube, Fallon Tonight

Cože?! Tyhle filmy se natočily před 20 lety

Články, které by tě mohly zajímat