Právě vysíláme

ARIANA GRANDE čelí žalobě kvůli hitu 7 Rings! O co jde?

20. ledna 2020 11:10
ARIANA GRANDE čelí žalobě kvůli hitu 7 Rings! O co jde?

Americký rapper tvrdí, že zpěvačka Ariana Grande s hitem 7 Rings porušila autorská práva singlu You Need It, I Got It z roku 2017. Podle něj je každá z 39 hudebních not v těchto dvou skladbách identická.

Další soudní spor o hitový singl

Ariana Grande se stala další z celé řady celosvětových umělců a umělkyň, kteří kvůli povedenému singlu čelí žalobě. Americkou zpěvačku kvůli hitu 7 Rings žaluje rapper Josh Stone, jenž vystupuje pod jménem DOT. Stone tvrdí, že Grande a sedm dalších skladatelů písničky 7 Rings nelegálně zkopírovali noty, rytmickou strukturu a text jeho hitu You Need It, I Got It. Hip-hopovou skladbu z roku 2017 si můžete pustit níže.

 

Josh Stone údajně před podáním žaloby konzultoval celou věc i s hudebními experty, kteří jeho teorii potvrdili. Písnička 7 Rings byla nominována na cenu Grammy v kategorii Singl roku. Ovlivní tato žaloba její šance na úspěch? To se uvidí už 27. ledna. Pokud jste skladbu 7 Rings ještě neslyšeli, můžete si ji pustit níže.

 

Stoneův právník uvedl pro server CNN, že žaloba představuje boj za ochranu umělců a jejich písniček. Jsou si písničky natolik podobné, aby se kvůli nim vedl soudní spor? Napište nám váš názor do komentářů!

Zdroj: CNN, YouTube, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat