Právě vysíláme

ARIANA GRANDE si díky hitu 7 Rings moc nevydělá! Proč?

21. března 2019 11:10
ARIANA GRANDE si díky hitu 7 Rings moc nevydělá! Proč?

Singl 7 Rings od Ariany Grande patří mezi nejúspěšnější písničky posledních deseti let. Dalo se proto očekávat, že singl vydělá mladé zpěvačce pořádný balík peněz – opakem je ale pravdou. Ariana Grande totiž musí 90 % výdělků z písničky 7 Rings věnovat hudebnímu labelu Concord, pod kterým zpěvačka ani nepatří! Důvod vysvětlíme níže.

Inspirace odjinud

Písnička 7 Rings silně čerpala od písně My Favourite Things, kterou složilo známé hudební duo Richarda Rogerse a Oscara Hammersteina II. Rogers i Hammerstein sice zemřeli před desítky lety, nicméně, autorská práva na jejich hudební skladby nyní vlastní label Concord.

Podle deníku New York Times se zástupci Ariany Grande sešli s lidmi z labelu Concord pouze pár týdnů před vydáním singlu 7 Rings. Deník tvrdí, že Concord požádal o 90 % výdělků ze singlu – Grande na tuto nabídku kývla.

Původní singl My Favourite Things zazněl v muzikále ikonického příběhu Za zvuků hudby na newyorské Broadwayi v roce 1959. Písnička se později stala nadčasovým hitem, když zazněla ve filmu stejného názvu z roku 1965. Poslechněte si filmovou verzi níže.

Grande na singlu 7 Rings cituje Rogerse a Hammersteina jako inspiraci, a tak se vyhnula potenciálně nepříjemné situaci, kdy ji Concord mohl zažalovat. Podobný případ se v minulých pěti letech stal například Edu Sheeranovi, Robinu Thickovi a Pharrellu Williamsovi. Zpěvačka si tímto zdánlivě těžkým krokem tedy nejspíš ušetřila další soudní spory.

 

Zdroj: Billboard, YouTube, Instagram, New York Times

Hip Hop Žije – rozhovor s Majkem Spiritem: Stále věřím, že překonám Primetime

Články, které by tě mohly zajímat