Právě vysíláme

Aukce majetku zesnulé Amy Winehouse vynesla desítky milionů. Nejdražší položkou byly šaty z posledního koncertu

8. listopadu 2021 13:10
Aukce majetku zesnulé Amy Winehouse vynesla desítky milionů. Nejdražší položkou byly šaty z posledního koncertu

Majetek zesnulé britské zpěvačky Amy Winehous se prodal v aukci kalifornské firmy Julien’s Auctions. Různé drobné předměty celkem vynesly 4 miliony dolarů (cca 88 milionů korun).

O předměty hudební ikony byl velký zájem. Nejdražší položkou z aukce se staly šaty, které Amy měla na posledním koncertě v Bělehradě v roce 2011 na němž zpěvačku fanoušci z koncertu vypískali poté, co zapomněla text. Šaty se prodaly za šestnáctinásobek původního odhadu, vydražily se za neuvěřitelných 243 000 dolarů.

Odvážná červená kožená taška značky Moschino ve tvaru srdce Winehouse vynesla v roce 2007 na hudební ceny Brit Awards, večer, kdy vyhrála cenu britské sólové umělkyně. V aukci byla vydražena za třináctinásobek původního odhadu a vynesla 204 800 dolarů (cca 4,6 milionu korun). Dále se vydražily boty na jehlách, sukně, dámský overal, šperky i ručně psané poznámky.

Veškerý zisk z aukce půjde na nadaci Amy Winehouse Foundation, kterou založili zpěvaččiny rodiče Mitch and Janis Winehousovi, ta pomáhá mladým se závislostí na drogách.

Amy Winehouse je považována za hudební ikonu s geniálním talentem. Dlouhodobě měla těžké problémy, jak s alkoholem, tak drogami. Závislost se jí stala v v pouhých dvaceti sedmi letech osudnou.

Články, které by tě mohly zajímat