Právě vysíláme

Autobiografický snímek o ELTONU JOHNOVI se již brzy dostane do kin. K filmu vznikl i nadupaný soundtrack!

23. května 2019 11:10
Autobiografický snímek o ELTONU JOHNOVI se již brzy dostane do kin. K filmu vznikl i nadupaný soundtrack!

Už 24. května vychází soundtrack k filmu Rocketman, který mapuje život a kariéru jednoho z nejslavnějších zpěváků hudební historie Eltona Johna a jeho dvorního textaře a spřízněné duše Bernieho Taupina. Do českých kin bude film uveden 30. května.

Než se Elton John stal tím, kým je dnes, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si místo s rodiči rozuměl spíše s klavírem. Zpočátku jen přizvukoval úspěšnějším muzikantům, což se zlomilo setkáním s textařem Bernie Taupinem, které odstartovalo Eltonovu raketově rychlou a někdy až příliš strmou cestu vzhůru na absolutní vrchol hudebního světa. Eltonovými berličkami, které mu pomáhaly zvládat rychlé změny, pocity samoty, opuštění a absenci lásky, byly alkohol a drogy. Elton byl však duší rocker, a tak se z každého srabu především vyzpívával.

Soundtrack k filmu obsahuje klasické hity v nových úpravách od Gilese Martina, který je synem slavného producenta George Martina, který pracoval s The Beatles. Vokálně skladby místo Eltona Johna zpracoval herec v hlavní roli Taaron Egerton. „Bylo důležité, aby skladby nazpíval Taaron. Chtěl jsem jeho vlastní interpretaci sebe, skrze Bernieho texty a mojí hudbu. Nechtěl jsem, aby jenom hrál. Nechal jsem Taarona plně v rukách Gilese, kterému plně věřím, protože má neuvěřitelné schopnosti. Nechtěl jsem být Taaronovým stínem, který by na něj neustále dohlížel. Nechal jsem jim volné ruce a z výsledku jsem nadšený,“ komentuje projekt Elton. „Na Eltonovi je nejlepší, že je opravdovým umělcem. Chce, aby lidé jeho dílo rozšiřovali – chce nové interpretace, které jsou pro něj osvěžující,“ dodává Giles.

Na soundtracku k filmu Rocketman se nachází klasické hity, jakými je například Tiny Dancer, Your Song, Rocket Man a mnoho dalších, vedle kterých stojí zbrusu nová skladba od klíčového autorského dua Elton John & Bernie Taupin (I’m Gonna) Love Me Again, kterou Elton nazpíval společně s Taaronem.

 

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat