Právě vysíláme

Barbra Streisand nazpívala závěrečnou píseň k seriálu Tatér z Osvětimi

27. dubna 2024 8:10
Barbra Streisand nazpívala závěrečnou píseň k seriálu Tatér z Osvětimi

Oblíbená zpěvačka a herečka Barbra Streisand nazpívala píseň Love Will Survive k seriálu Tatér z Osvětimi, který bude uveden ve čtvrtek 2. května 2024. Dojemná skladba doplní závěrečné titulky.

Skladbu Love Will Survive složil dvojnásobný držitel Oscara Hans Zimmer ve spolupráci s Karou Talve, nominovanou na cenu Emmy, která je součástí kolektivu skladatelů Bleeding Fingers Music, a Walterem Afanasieffem, držitelem Grammy, text napsal Charlie Midnight, nominovaný na Grammy a Zlatý glóbus.

„Vzhledem k nárůstu antisemitismu v dnešním světě jsem písničku Love Will Survive nazpívala i jako vzpomínku na šest milionů duší, které byly ztraceny před necelými 80 lety. Je důležité si také připomenout, že i v těch nejtemnějších dobách, může síla lásky zvítězit a přetrvat,“ řekla zpěvačka.

Streisand na této nové nahrávce doprovází prvotřídní Londýnský symfonický orchestr pod vedením. Tatér z Osvětimi je inspirován srdcervoucím příběhem Laliho a Gity Sokolov. Lali (Jonah Hauer – King) přijel do Osvětimi – Březinky v roce 1942 a krátce po příjezdu se stal jedním z tätowiererů (tatérů), kteří měli za úkol tetovat spoluvězňům na ruce identifikační čísla. Jednoho dne se setká s Gitou (Anna Próchniak), když jí tetuje na ruku vězeňské číslo. Zažijí lásku na první pohled, a tak začíná odvážný, nezapomenutelný a lidský příběh.

Články, které by tě mohly zajímat