Právě vysíláme

BBC natočí k desátému výročí smrti Amy Winehouse film o jejím životě

12. dubna 2021 8:10
BBC natočí k desátému výročí smrti Amy Winehouse film o jejím životě

V červenci uplyne deset let od smrti zpěvačky Amy Winehouse. Na popud její matky Janis se televizní společnost BBC rozhodla o hudebnici natočit další životopisný dokument, který se bude jmenovat Amy Winehouse: 10 Years On.

Chystaný snímek se ohlédne za nejdůležitějšími milníky života Amy Winehouse. Cílem zpěvaččiny matky Janis je vytvořit o interpretce i jiný obraz, než skrze jaký ji vidí většina společnosti. „Nemyslím si, že svět znal skutečnou Amy, takovou, kterou jsem si přinesla z porodnice. Mám radost, že budu moct všem ukázat její kořeny a že jim poskytnu hlubší náhled do její duše,“ uvedla.

Velká část snímku bude vyprávěna právě z pohledu zpěvaččiny matky. Ta od roku 2003 trpí roztroušenou sklerózou, kvůli které v budoucnu s největší pravděpodobností začne přicházet o své vzpomínky. A právě ze strachu, že přijde o zážitky s Amy, se rozhodla dokument natočit.

Amy Winehouse zemřela 23. července 2011 na otravu alkoholem. Právě závislost na něm, ale i na drogách, jí působila velké problémy, na léčbu však odmítala nastoupit. To ostatně demonstrovala písní Rehab, ve které právě o tom, že ji na léčení nikdo nedostane, zpívala.

Zdroj: Variety, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat