Právě vysíláme

Ben Cristovao se do finále Eurovize nepodívá, za San Marino soutěžil Flo Rida

21. května 2021 9:10
Ben Cristovao se do finále Eurovize nepodívá, za San Marino soutěžil Flo Rida

Česká republika končí na Eurovizi před branami finále. Benu Cristovaovi se nepodařilo navázat na úspěchy Mikolase Josefa a Lake Malawi a s písní Omaga zůstal mezi sedmi nepostupujícími. Během večera se na pódiu představil Flo Rida, který doprovodil reprezentantku San Marina.

Cristovaova píseň Omaga se stylově podobala skladbě Lie To Me, se kterou před třemi lety na Eurovizi vystoupil Mikolas Josef, jenž skončil ve finále šestý. I přesto se na jeho úspěch zpěvákovi navázat nepovedlo, když skončil mezi sedmicí nepostupujících a bohužel tak naplnil předpovědi bookmakerů.

„Chtěl bych poděkovat všem, kdo fandili. Jste úžasní. Byla to skvělá zkušenost, užil jsem si to. Můj tým je úžasný. Jsem za tuhle šanci vděčný a nikdy na dnešní večer nezapomenu,“ nechal se Cristovao slyšet krátce po skončení přímého přenosu.

Hudebník zaujal ve druhém semifinále, které se konalo v Rotterdamu, mimo jiné kostýmem, který mu navrhl Jiří Kalfař. Netradiční outfit z křišťálů a organické bavlny tvořící symboly lásky, míru, veganství i hlavy pantera odkazoval na jednotu a svět bez týrání zvířat. Bunda vznikala přes 260 hodin.

Na soutěž se Cristovao těšil. „Děkuji za tuhle zkušenost. Miluju tenhle život, je tak pestrej, tak barevnej, tak šílenej,“ sdílel na svém Instagramu. Radost měl nejen z celé organizace, ale také z obrovského pódia, na kterém umělci vystupovali. V hale navíc mohli být přítomní fanoušci, s čímž se původně nepočítalo.

Eurovize se zúčastnil také americký zpěvák a rapper Flo Rida, který se na pódiu připojil ke zpěvačce Senhit reprezentující na soutěži San Marino. Jejich společná skladba Adrenalina se probojovala až do finále. Vedle dvojice se do finále dostali také Albánie, Srbsko, Bulharsko, Moldavsko, Portugalsko, Island, Švýcarsko, Řecko a Finsko.

Zdroj: redakce, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat