Právě vysíláme

Ben Cristovao vyrazí na Eurovizi se songem Omaga, v klipu si střihl scény z oblíbených filmů

17. února 2021 8:10
Ben Cristovao vyrazí na Eurovizi se songem Omaga, v klipu si střihl scény z oblíbených filmů

Minulý rok byla Eurovize kvůli pandemii koronaviru zrušena, letos však dle organizátorů proběhne. Českou republiku bude na celosvětové soutěži zastupovat Ben Cristovao, který vystoupí s písní Omaga.

Ben Cristovao vyhrál národní kolo Eurovize loni v únoru s písní Kemama. Kvůli pravidlům se však soutěže nemůže v květnu zúčastnit se stejným songem, a tak musel zpěvák vybrat jiný. Stala se jím Omaga, což je jakási obměna zkratky OMG (Oh My God).

„Napsal jsem song jako pozitivní oddychovku, v Kemama jsem řekl, co jsem chtěl, a nechci to opakovat,“ uvedl Cristovao na svých sociálních sítích. V klipu, který režíroval Jan Strach, si opětovně zahrál scény ze svých oblíbených filmů, kterými jsou například Pulp Fiction nebo Hříšný tanec.

„Odkazovat v hudebním klipu na tak obrovská díla byla výzva. Uchopili jsme to po svém a Benny tomu svým hereckým výkonem dodal správnou úroveň i vtipnou nadsázku. Naneštěstí jsme si vybrali nejbělejší a nejstudenější víkend v roce, spousta lokací se nám tak zkomplikovala počasím. Sedícího Forresta na lavičce jsme točit venku nemohli, proto jsme v několika scénách museli využít zelené plátno a realitu dotvořit v postprodukci,“ sdělil režisér Jan Strach.

65. ročník Eurovize odstartuje 18. května prvním semifinále. Českého zpěváka čeká vystoupení v tom druhém, které se uskuteční o dva dny později. Vítězové jednotlivých kol postoupí do finále, jenž uvidí diváci na obrazovkách 22. května.

I přes přetrvávající pandemii koronaviru organizátoři s uskutečněním Eurovize počítají. Je však možné, že diváci uvidí některá vystoupení pouze skrze videa. „V květnu se určitě vrátí navzdory pandemii, za panujících podmínek je ale bohužel nemožné akci uskutečnit způsobem, na který jsme byli zvyklí,“ uvedl v prohlášení jeden z organizátorů Martin Osterdahl.

Zdroj: ČTK, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat