Právě vysíláme

Ben Cristovao zavzpomínal na kamaráda, který před šestnácti lety skočil z Nuselského mostu

27. ledna 2022 8:10
Ben Cristovao zavzpomínal na kamaráda, který před šestnácti lety skočil z Nuselského mostu

Datum 23. ledna 2006 si bude Ben Cristovao navždy pamatovat. Přesně v ten den totiž ztratil Petra, jednoho ze svých nejbližších přátel, který se rozhodl ukončit svůj život skokem z Nuselského mostu. Při vzpomínce na něj zpěvák apeluje: „I když se věci nepovedou tak, jak často my nebo naši blízcí doufáme, život je krásnej a je jen jeden.“

Petra znal Ben Cristovao už od školy. Patřil mezi jeho nejbližší přátele, přesto však zpěvák nedokázal rozpoznat, jak moc se trápí. „Ať už ve vztahovém životě, nebo ze školy a následného nepřipuštění k maturitě a vysoké,“ popsal hudebník na svých sociálních sítích.

Dodal zároveň, že ho mrzí, že nejsou lidé odmala vzděláváni, a to i spirituálně, a vedeni k tomu uklidnit mysl, vypovídat se a srovnat si opravdové hodnoty. Kdybychom totiž tohle uměli, nemuselo by docházet k podobným situacím.

„Vidět, jakej dar je život a nespojovat jeho kvalitu s očekáváním svého okolí. Blíží se zkoušky, zápočty a přijímačky, tak jen dávám vědět, že i když se věci nepovedou tak, jak často my nebo naši blízcí doufáme, život je krásnej a je jen jeden,“ vzkázal Cristovao všem, které momentálně čekají zásadní životní události. Právě neúspěch u maturity či závěrečné zkoušky na vysoké škole totiž často vede k sebevraždě.

Zesnulému kamarádovi zpěvák již dříve věnoval song Most. „Vždy, když si vzpomenu, nechápu proč, vždyť na tenhle most, přece špatně se sedá. Po šesti letech fakt mám toho dost, pokaždý když přejíždím tenhle za**anej most, rve mi to srdce a tep se mi zvedá,“ zaznívá v textu.

Články, které by tě mohly zajímat