Právě vysíláme

Ben Cristovao zavzpomínal na kamaráda, který se zabil skokem z mostu

24. ledna 2023 15:37
Ben Cristovao zavzpomínal na kamaráda, který se zabil skokem z mostu

Petr O. byl jedním z nejlepších přátel Bena Cristovao. Dvojice se znala už od školky a prožila spolu spoustu skvělých chvil. Když se proto v roce 2006 Petr zabil skokem z Nuselského mostu, byl to pro zpěváka šok. Jak už dříve přiznal, neměl tušení, jak moc se trápí. Nyní na něj na výročí jeho smrti zavzpomínal.

 „Není ani jeden den, kdy bych přejel přes Nuselák a nevzpomněl si,“ napsal Ben Cristovao na Instagram a otevřel tím tak vzpomínku na svého blízkého kamaráda Petra O., který právě ze zmíněného mostu před sedmnácti lety seskočil a vzal si tak život. V té době neměl muzikant tušení, jak velkými psychickými potížemi Petr trpí.

„Žádný vysvědčení, žádné nepovedené přijímačky, nepřijetí tvým okolím, ani žádný vztah nestojí za život,“ nabádá Cristovao své sledující. „Mluv o svých problémech, neboj se vyhledat pomoc. Dlouhodobou pomoc nenajdeš v žádných návykových látkách, zkoušel jsem to, věř mi,“ otevřel se na instagramu zpěvák 23. ledna, tedy na výročí smrti kamaráda.

„Terapie není ostuda, ale absolutně normální věc, kterou často potřebují i lidé, před kterými se o ní bojíš mluvit. Když je ti těžko, zkus se do toho necyklit. Všechno bude dobrý,“ povzbuzuje lidi, kteří se momentálně nemusí cítit psychicky nejlépe a mohli by mít myšlenky právě na sebevraždu.

Zesnulému kamarádovi zpěvák již dříve věnoval song Most. „Vždy, když si vzpomenu, nechápu proč, vždyť na tenhle most, přece špatně se sedá. Po šesti letech fakt mám toho dost, pokaždý když přejíždím tenhle za**anej most, rve mi to srdce a tep se mi zvedá,“ zaznívá v textu.

Články, které by tě mohly zajímat