Právě vysíláme

BERENIKA KOHOUTOVÁ vydává debutové album Holka roku. S deskou jí pomáhal KAPITÁN DEMO!

29. listopadu 2019 8:00
BERENIKA KOHOUTOVÁ vydává debutové album Holka roku. S deskou jí pomáhal KAPITÁN DEMO!

Po fenomenálním úspěchu hitů Dělám stojky a Holka roku přichází Berenika Kohoutová se stejnojmenným debutovým albem, na kterém se svým dvorním producentem Jiřím Burianem (spolupráce s Kapitánem Demo nebo kapelou Southpaw) pracovala téměř rok a půl. Deska, jež vychází v pátek 29. listopadu u Universal Music, je pestrým a zábavným souborem písní, jejichž hlavním tématem je z naprosté většiny vtipně naservírovaná vztahová problematika z ženského pohledu.

BerenikaJiřím Burianem si nekladli žádné žánrové hranice. „Co mě na albu baví jako interpreta i posluchače, je jeho pestrost. Člověk tam najde písničky, u kterých může skákat do stropu – jako například Dělám stojky nebo Holka roku, ale i kytarovky nebo melancholické melodie, jako je třeba Hledáš to, co já,“ přibližuje desku Berenika. „Poslední zmiňovaná je moje srdcovka. Text jsem napsala už asi před šesti lety na hudbu mého kamaráda Vladimíra Němce a pořád je to moje stálice s úžasnou atmosférou.“

Holka roku vznikla až na pár výjimek na dvou chalupách, kde BerenikaJiřím strávila dohromady téměř týden. „Máme to štěstí, že se nám spolu strašně dobře a rychle tvoří. Na hudbu, která mě inspiruje a okamžitě mi hodí nápad, což Jirkova hudba je, dokážu napsat text během deseti minut. A potom už to spolu jen došperkováváme, pijeme čaje a jíme,“ uzavírá Berenika, která je výhradní autorkou textů. Hudbu obstaral zmíněný Jiří Burian, na dvou písních však hudebně participoval i Vladimír Němec a o mix a mastering se postaral Ecson Waldes. Za fotografií na přebalu alba stojí uznávaný Benedikt Renč a samotný cover art má na svědomí Tadeáš Haager.

Už nyní je po úspěšném prvním koncertu v pražské Akropoli jisté, že všechny písně s výbornou kapelou za zády budou naživo silné. A Berenika plánuje od příštího jara naplno koncertovat.

 

Zdroj: Universal Music

Články, které by tě mohly zajímat