Právě vysíláme

Beyoncé se stala nejúspěšnější umělkyní v historii Grammy. Zvítězili i Billie Eilish, Dua Lipa, Harry Styles nebo Taylor Swift

15. března 2021 9:10
Beyoncé se stala nejúspěšnější umělkyní v historii Grammy. Zvítězili i Billie Eilish, Dua Lipa, Harry Styles nebo Taylor Swift

V Los Angeles se v neděli 14. března uskutečnilo tradiční předávání cen Grammy. V nejprestižnějších kategorii Album roku zvítězila Taylor Swift, ceny si odnesli také Dua Lipa, Billie Eilish nebo Harry Styles.

Zpěvačka Taylor Swift vloni posluchače zaujala hned dvěma deskami – Folklore a Evermore. Právě první jmenovaná si vysloužila nominaci na Grammy v kategorii Album roku, kterou hudebnice také proměnila. Během večera navíc vystoupila s písněmi Cardigan, August a Willow.

Písní roku se stala nahrávka I Can’t Breathe volající po ukončení rasové diskriminace zpěvačky H. E. R. Pro třiadvacetiletou r’n’b muzikantku je letošní vítězství již třetí cenou Grammy. Slova v názvu skladby I Can’t Breathe (Nemůžu dýchat) před svou smrtí opakoval americký černoch George Floyd, který zemřel vloni v květnu, když mu několik minut na krku klečel policista.

Objevem roku se stala raperka Megan Thee Stallion. „Nechci se rozbrečet. Všichni nominovaní v této kategorii jsou tak skvělí,“ poděkovala zpěvačka a dodala: „Byl to náročný rok, ale zvládli jsme to.“

 

Ocenění se dočkali také Billie Eilish, která si odnesla sošky za Nejlepší píseň napsanou pro film a Nahrávku roku, Harry Styles se svou skladbou Watermelon Sugar nebo Dua Lipa, jejíž desku Future Nostalgia akademici zvolili Nejlepším popovým vokálním albem.

Hvězdou večera pak byla zpěvačka Beyoncé, která nejenže dokázala proměnit čtyři z devíti nominací, ale s osmadvaceti soškami gramofonu se stala nejúspěšnější umělkyní v historii Grammy vůbec.

Zdroj: LA Times, ČTK, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat