Právě vysíláme

Bez výjimek. Všichni členové skupiny BTS nastoupí na povinnou vojenskou službu

18. října 2022 14:15
Bez výjimek. Všichni členové skupiny BTS nastoupí na povinnou vojenskou službu

Členové populární jihokorejské popové skupiny BTS nastoupí povinnou vojenskou službu v souladu s jihokorejskými zákony. Uvedla to manažerská společnost, která BTS řídí.

Oznámení ukončilo spekulace o tom, že by členové kapely mohli s ohledem na mimořádné umělecké úspěchy dostat výjimku.

Jako prvního čeká odvod do armády nejstaršího člena kapely, 29letého Kim Sok–Čina, který vystupuje pod uměleckým jménem Jin.Jin zruší na konci října 2022 svou žádost o odklad odvodu a bude se řídit příslušnými procedurami,“ sdělila manažerská společnost Hybe. Všichni ostatní členové rovněž absolvují povinnou vojenskou službu, uvedla dále Hybe.

„Společnost i členové BTS se těší na to, že se po absolvování služby kolem roku 2025 znovu sejdou jako skupina,“ dodala společnost Hybe.

Podle jihokorejské ústavy musí muži v Jižní Koreji nastoupit 18 až 21 měsíců dlouhou vojenskou službu, a to nejpozději během 28. roku věku. Významní hudebníci či sportovci mohou požádat o dvouletý odklad. Jistí sportovci ocenění na olympijských hrách či jiných významných mezinárodních soutěžích, špičkoví hudebníci zabývající se vážnou hudbou nebo tanečníci v minulosti dostali výjimku nebo jim byla služba zkrácena. Někteří jihokorejští poslanci vyzývali, aby byla výjimka udělena i členům BTS.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat