Právě vysíláme

Billie Eilish pod palbou, natočila rasistické video

20. června 2021 8:10
Billie Eilish pod palbou, natočila rasistické video

Billie Eilish čelí kritice. Na TikToku se objevilo kompilační video, ve kterém zesměšňuje lidi asijského původu. Okamžitě se kvůli němu dostala pod palbu fanoušků.

Video zpěvačka měla údajně natočit ve svých čtrnácti letech. Na TikToku ho sdílela uživatelka vystupující pod přezdívkou lxcvy, za pouhý den ho vidělo přes milion lidí. Autenticita vizuálu zatím nebyla potvrzena, zdá se však, by mělo jít skutečně o zpěvačku.

„Nejsem překvapená, že je Billie Eilish rasistka,“ okomentovala jedna z uživatelek Eilishino zesměšňování Asiatů do komentářů. „Vždycky byla rasistka, jen o tom nikdo nemluvil,“ uvedla další žena. Zatímco někteří chování zpěvačky kritizují, jiní ji brání. „Lidi, jste přecitlivělí. Bylo jí jen 14, už se tak vůbec nechová,“ zní jiný komentář.

Eilish ve videu kromě používání čínského akcentu vyslovuje také slovo „chinky“, což je v anglickém jazyce používaná urážka právě pro lidi asijského původu.

Za rasistické zprávy, které v minulosti vypustil do světa, se v den zveřejnění kompilace na internet omluvil přítel zpěvačky Matthew Tyler Vorce. „Chtěl bych se omluvit za všechny věci, které jsem v minulosti napsal na sociální sítě. Jazyk, jenž jsem použil, mohl někomu ublížit a bylo to ode mě nezodpovědné. Ať už šlo o část textu, citát nebo jsem byl prostě jenom blbý. Na tom vůbec nezáleží. Stydím se za to a hluboce se omlouvám. Takhle jsem nebyl vychovaný. Neměl jsem takový jazyk použít a v budoucnu už to neudělám. Omlouvám se všem, které jsem ranil,“ napsal.

Články, které by tě mohly zajímat