Právě vysíláme

BIRDY – People Help The People

14. ledna 2013 13:19
BIRDY – People Help The People

Novinka Evropy 2

http://officialbirdy.com/
https://www.facebook.com/BirdyMusic

Album: Birdy

Birdy  Birdy 2

Birdy (vlastním jménem Jasmine van den Bogaerde ) je 16letá zpěvačka a hudební senzace Anglie loňského roku. Poprvé na sebe upozornila vítězstvím v hudební soutěži „Open Mic UK“ v roce 2008 ve věku pouhých 12 let. Birdy pochází z umělecké rodiny, její matka je pianistka a strýc Dirk Bogarde byl známý britský herec. Sama Birdy hraje na piáno, zpívá, ale momentálně i studuje uměleckou školu zaměřenou na současné vizuální umění. Jako první singl jí již v roce 2011 vyšla skladba "Skinny Love" z repertoáru Bon Ivera a dostala se nejenom vysoko v prodejní singlové hitparádě, ale i do žebříčku nejhranějších písní v britských rádiích. Následoval podobný úspěch v Holandsku a  Belgii.

Loňský rok 2012 přinesl ale zásadní obrat v celosvětovém měřítku. Ve Francii album vyšlo v dubnu 2012 (stejně jako v Česku) a od té doby neopustilo TOP 20, singl „Skinny Love“ byl v tamních rádiích na 1. místě a prodeje alba dosáhly 150 000 kusů. Ve stejné době zabodovala v Austrálii skladba „People Help The People" a po vystoupení Birdy v místním X-Factoru album dobylo nejvyšší příčku australské hitparády.

Zatím nám nejblíže zabodovala Birdy v sousedním Německu o Vánocích. Její aktuální singl "People Help The People" stejně jako album bylo na 1.místě iTunes hitparády a singl zároveň nezadržitelně směřuje rádiovým žebříček vzhůru.

BIRDY – People Help The People (video)

OmLNs6zQIHo

Články, které by tě mohly zajímat