Právě vysíláme

BON JOVI na letošním turné dokazují, že i po třech dekádách patří k nejlepším skupinám současnosti

17. července 2019 9:10
BON JOVI na letošním turné dokazují, že i po třech dekádách patří k nejlepším skupinám současnosti

Kapela Bon Jovi tvoří už 36 let významnou součást světa rockové hudby a ani v nejbližší době se nehodlá zastavit. Ikonické sedmičlenné seskupení je momentálně na koncertní šňůře po Evropě a na podzim se chystá do Jižní Ameriky. Jaký je klíč jejich úspěchu?

Ikony rockové hudby

Nelze přehlédnout, že Bon Jovi stále patří mezi nejpřednější rockové kapely současnosti. Ačkoliv je sedmičlenné uskupení aktivní už přes tři dekády, díky novým a kvalitním písničkám neustále vyprodává haly a areny po celém světě. Momentální turné kapely Bon Jovi je dokonce tak úspěšné, že hudebníkům podle odhadů vydělá přes 43 milionů amerických dolarů. Neuvěřitelné.

Zpěvák Jon Bon Jovi

Zpěvák Jon Bon Jovi

Jak to Bon Jovi dělají? Proč na jejich koncerty stále chodí tolik lidí? Odpovědět na tuto otázku je celkem snadné najít – kapela pravidelně vydává skvělé songy a její živé koncerty neztratily ani po tolika letech energii, jak tomu občas u stárnoucích kapel bývá. Hlavní zpěvák Jon Bon Jovi navíc stále patří k nejlepším frontmanům současnosti a jeho aura na pódiu je stejně fascinující, jako když kapela v roce 1986 vydala jeden ze svých prvních velkých hitů, Livin‘ On A Prayer.

Výčet úspěchů tohoto amerického uskupení je vážně ohromující. Během své kariéry prodala kapela přes 100 milionů alb a naživo ji vidělo hrát přes 34 milionů lidí! Rozhodně se tu nejedná o žádný „one hit wonder“ (anglické označení pro kapelu, která se proslavila pouze díky jednomu hitu).

Cesta pokračuje

Výborná zpráva pro fanoušky i pro celý hudební svět je ta, že se Bon Jovi rozhodně nehodlají v nejbližší době zastavit. Kapela nyní pracuje na své patnácté desce a nedávno vydala první singl z chystaného alba – politicky laděnou písničku Walls.

Singl Walls naznačuje, že nová deska bude inspirována politickým děním, zejména ve Spojených státech, což fanoušky určitě potěší. Bon Jovi totiž moc politických songů ve svém širokém repertoáru nemají, ačkoliv v soukromí se politicky angažují.
Jaké odezvy se nové album dočká? Postarají se Bon Jovi o další várku kultovních hitů, které si budou zpívat fanoušci po celém světě? Uvidíme do konce roku. Skupina totiž uvedla, že by chtěla novou desku vydat už letos. Těšíme se na to, co nám legendární hudební uskupení připraví tentokrát!

Zdroj: Bonjovi.com, YouTube, Instagram, Independent, Billboard, Sky News, Inquisitr

Články, které by tě mohly zajímat