Právě vysíláme

Boy band BTS překonal neuvěřitelný rekord TAYLOR SWIFT na YouTube! Jak to udělali?

30. srpna 2018 16:10
Boy band BTS překonal neuvěřitelný rekord TAYLOR SWIFT na YouTube! Jak to udělali?

Jihokorejský boy band BTS už zdaleka není jen zálibou teenagerek a milovníků „k-popu“. Skupina si novou deskou Love Yourself: Tear doslova získala celý svět a singlem Idol pokořila dlouho-trvající rekord Taylor Swift v počtu zhlédnutí videa na YouTube za 24 hodin.

Skupina na hudební scéně válí už od roku 2013, kdy hitem No More Dream bodovali v jihokorejských a asijských hitparádách. Od té doby vydala kapela celkem šest desek a s každou deskou přibýval úspěch, nejprve v Asii, potom ve Spojených státech. Sedmičlenná kapela kombinující hip-hop s „k-popem“ (korejským popem) se ale dočkala největší slávy až letos, kdy se díky nové desce Love Yourself: Tear umístila na čele prestižní hitparády Billboard 200 jako první jihokorejská kapela v historii. Desky se prodalo celkem 7 milionů kopií a hitový singl Idol si na YouTube zatím vyžádal přes 88 milionů zhlédnutí.

ČTĚTE TAKÉ: YOUTUBE chystá velké novinky. A vypadají vážně zajímavě!

BTS (Beyond The Scene, jak zní celý název kapely v angličtině – v překladu Za scénou) má jednu z nejsilnějších a nejvlivnějších základen fanoušků na světě, říkající si Army (armáda). Fenomén jménem BTS se konečně dočkal úspěchu i v Evropě, kde jeho evropská Army nadále roste. Kapela dokonce letos vyrazí na celosvětové turné po Asii, Spojených státech a Evropě. Všude, kromě Japonska, je už vyprodáno.

Klukům se tvrdá práce vyplatila, a teď konečně sklízí zasloužený úspěch. Do Čech se zatím nechystají, ale pokud se tu její Army ještě rozroste, tak proč bychom je tu v budoucnu neměli taky přivítat?

Zdroj: TIME, Huffington Post, Instagram, Billboard

Články, které by tě mohly zajímat