Právě vysíláme

BRIT AWARDS chtějí zrušit genderové kategorie, aby vyhověly trendům v hudebním průmyslu!

23. září 2019 11:10
BRIT AWARDS chtějí zrušit genderové kategorie, aby vyhověly trendům v hudebním průmyslu!

Prestižní hudební ocenění Brit Awards se od roku 2021 nejspíš obejdou bez genderových kategorií! Britský bulvární deník The Sun ovšem uvedl, že pořadatelé zatím netuší, čím tyto kategorie v budoucnu nahradí.

Chtějí držet krok s dobou

Důvodem radikální změny je údajně lépe ilustrovat trendy v hudebním světě. Brit Awards tak zřejmě hodlají kráčet ve stopách Grammy, které tuto změnu zavedly už v roce 2012.

Jakým způsobem hodlají Brit Awards svoje genderové kategorie nahradit? To se ještě neví. Podle zdrojů ze zákulisí to budou pořadatelé prestižních cen v brzké budoucnosti konzultovat s hudebními labely a umělci a budou se snažit přijít na to, co je pro budoucnost Brit Awards nejlepší. Sami pořadatelé se k údajné změně ovšem nevyjádřili.

Reakce na avizovanou změnu jsou ve Velké Británii všelijaké. Například televizní moderátor Piers Morgan rozhodnutí zkritizoval v pořadu Good Morning Britain. Morgan si myslí, že pořadatelé Brit Awards reagují na oznámení zpěváka Sama Smithe o tom, že si není jistý, zda je mužem či ženou.

Co si o záměru pořadatelů Brit Awards myslíte vy? Je zrušení genderových kategorií správným krokem, či ne? Napište nám váš názor do komentářů.

Zdroj: The Sun, NME, Instagram, Grammys.com

Články, které by tě mohly zajímat