Právě vysíláme

Burna Boy si na dalších Colours nezahraje, pořadatelé o něj nestojí

24. července 2023 14:20
Burna Boy si na dalších Colours nezahraje, pořadatelé o něj nestojí

Pořadatelé festivalu Colours Of Ostrava, který v noci na dnešek skončil v Dolních Vítkovicích, nebudou na příští rok usilovat o koncert nigerijského zpěváka Burna Boye. Ten měl vystoupit letos, ale do Ostravy nedorazil. Jeho manažeři to vysvětlili poruchou motoru letadla. ČTK to dnes řekla ředitelka hudební přehlídky Zlata Holušová.

„S ohledem na to, jak se k nám management Burna Boye zachoval, nebudeme usilovat o přeložení koncertu na další ročník,“ řekla Holušová. Dodala, že na vině je hlavně komunikace se zástupci zpěváka. „Doufali jsme, že dostaneme vyjádření přímo Burna Boye. Nějaké poselství jeho fanouškům. To se ale nepodařilo získat. Komunikace byla špatná,“ doplnila.

Zrušení koncertu pořadatelé oznámili krátce před jeho plánovaným začátkem. „Vůbec nevíme, jak to říci, nikdy v historii festivalu se něco podobného nestalo. Celá kapela, tanečníci a celý tým byli připraveni v backstage našeho festivalu,“ uvedli pořadatelé na facebookovém profilu. Čekalo se tak jen na zpěváka. Problém s letadlem na dálku řešili delší dobu. Ve hře byla možnost změnit páteční program akce tak, aby umělec vystoupil později. „Poruchu se ani přes velké úsilí zpěvákova týmu nepodařilo odstranit,“ uvádí příspěvek.

K situaci se vyjádřil i tým nigerijského umělce. „Kvůli poruše motoru v letadle, které ho vezlo do Ostravy, Burna Boy bohužel nemůže být na Colours Of Ostrava. Naštěstí je v bezpečí a doufá, že se při nejbližší příležitosti vrátí a vystoupí před svými českými fanoušky,“ uvedl.

Už v pátek nevystoupila ze zdravotních důvodů britská zpěvačka Ellie Goulding. Lékaři ji nedoporučili let na koncert v Ostravě. Místo ní se do programu na poslední chvíli dostala česká kapela Chinaski.Ellie Goulding posílá upřímné omluvy, lásku a doufá, že se s fanoušky v České republice brzy setká,“ doplnili pořadatelé festivalu.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat