Právě vysíláme

Být nebinární bylo strašně vyčerpávající, vysvětlila Demi Lovato návrat k ženskému rodu

16. června 2023 8:10
Být nebinární bylo strašně vyčerpávající, vysvětlila Demi Lovato návrat k ženskému rodu

Demi Lovato se v roce 2021 označila za nebinární. Nechala si onikat, a dokonce uvedla, že si dokáže představit, že by se v budoucnu stala transgender osobou. Později však změnila názor, sama o sobě totiž často mluvila v ženském rodě. V novém rozhovoru prozradila, proč se k tomuto „zpětnému“ kroku odhodlala.

Zpěvačka Demi Lovato si v posledních letech prošla mnohými změnami. Po předávkování v roce 2018 strávila nějaký čas v léčebně, načež se vrátila k rockové muzice a začala o sobě mluvit jako o nepohlavní osobě. Ačkoliv se její okolí snažilo rozhodnutí respektovat, mnohdy k ní i nadále promlouvalo v ženském rodě. A také sama hudebnice se s nebinárním oslovováním příliš nesžila. Proto v květnu 2022 oznámila návrat k ženskému rodu.

V rozhovoru pro GQ Hype Spain o tomto období promluvila. „Musela jsem neustále lidi upozorňovat a vysvětlovat jim, že se neidentifikuji jako žena,“ uvedla. „Bylo to strašně vyčerpávající. Prostě jsem z toho všeho byla unavená,“ dodala. Právě kvůli tomu se měla vrátit k používání zájmena „ona“.

I přesto se prý Lovato i nadále necítí být ženou. Přála by si, aby existovalo více míst pro genderově neutrální osoby. „Čelím tomu každý den. Například na veřejných toaletách. Můžu chodit jen na dámské, a to i když se zcela neidentifikuji jako žena. Dalším příkladem jsou oficiální dokumenty, ve kterých musí člověk specifikovat své pohlaví. Máte jen dvě možnosti, muž a žena. A já se necítím být ani jedním,“ vysvětlila třicetiletá zpěvačka.

Lovato je aktuálně ve vztahu s muzikantem Jordanem Lutesem, s nímž spolupracovala i na svém osmém studiovém albu. To, že tvoří pár, dvojice potvrdila v srpnu minulého roku. Předtím zpěvačka randila s Maxem Ehrichem, s nímž byla několik týdnů dokonce zasnoubená.

 

Články, které by tě mohly zajímat