Právě vysíláme

Céline Dion bojuje s vážnou svalovou nemocí. Už neovládá ani své hlasivky

20. prosince 2023 12:23
Céline Dion bojuje s vážnou svalovou nemocí. Už neovládá ani své hlasivky

Céline Dion před rokem přiznala závažné autoimunitní onemocnění, které nelze vyléčit. Nemoc se projevuje poruchou hybnosti a svalovými křečemi. Céline má navíc bohužel i velký problém se zpíváním.

Disociativní porucha hybnosti je vzácné onemocnění, se kterým si bohužel lékaři nevědí rady. Projevuje se ztuhlostí končetin, trupu a bolestivými svalovými křečemi. Zpěvačka nemá nad svými svaly kontrolu a kvůli nemoci musela výrazně omezit svou práci. Céline zrušila své světové turné a soustředila se na léčbu. Jak ovšem uvedla její sestra, zdravotní stav se bohužel zhoršil a Dion neovládá už ani své hlasivky.

„Hlasivky jsou svaly a srdce je také sval. To je to, z čeho mám největší strach. Protože je to jeden případ z milionu, vědci neprovedli tolik výzkumů, protože to nepostihlo tolik lidí. Ale všichni jí držíme palce a jsem ráda, že se o ni lidé zajímají,“ řekla sestra s tím, že má zlomené srdce z toho, jak Céline nemůže své tělo ovládat. „Vždy byla tak disciplinovaná,“ dodala.

Dion je 55 let a má za sebou bohatou pěveckou kariéru. Svou profesi by ráda nadále vykonávala a je plně rozhodnuta bojovat s nepřízní osudu. Před měsícem se po tříleté pauze od koncertování zpěvačka přeci jenom ukázala před fanoušky. Před hokejovým zápasem v Kanadě překvapila celý stadion krátkým pěveckým vystoupením.

Céline Dion

Céline Dion

Články, které by tě mohly zajímat