Právě vysíláme

Ceny ANDĚL COCA-COLA 2019 ovládl VLADIMÍR MIŠÍK! Vzácnou sošku mají i MIRAI

21. června 2020 8:10
Ceny ANDĚL COCA-COLA 2019 ovládl VLADIMÍR MIŠÍK! Vzácnou sošku mají i MIRAI

Hudební ceny Anděl Coca-Cola za rok 2019 sice tento proběhly poněkud netradičně, ovšem i tak byly významné sošky rozdány. Kdo si domů odnesl Anděla?

Kvůli pandemii koronaviru se muselo předávání cen Anděl přesunout a rovněž se muselo obejít bez publika. I tak byly ale sošky anděla rozdány a přenos odmoderovala zpěvačka Ewa Farna.

Favorizovaný Vladimír Mišík proměnil s albem Jednou tě potkám všech šest nominací. Zvítězil v kategoriích sólový interpret, album, rock, folk, videoklip a skladba roku.

Úspěšný byl také druhý favorit letošních nominací, uskupení Zvíře jménem podzim. Jeho nevšední a komplexní hudba na albu Září mu vynesla Anděla v žánrové kategorii Alternativa a elektronika a v hlavních kategoriích se stalo Objevem roku. Díky tomu Zvíře jménem podzim získalo kampaň v hodnotě půl milionu korun u hlavního mediálního partnera Andělů, Evropy 2.

Sólovou interpretkou roku se stala Beata Hlavenková se svou zamyšlenou deskou Sně.

Pop v hlavních kategoriích zastoupili Mirai, kteří s deskou Arigató potvrdili svou rostoucí oblibu i tah na branku, přinesla jim vítězství v kategorii Skupina.

V nově ustanovené kategorii Slovenské album pak zvítězila košická formace Nocadeň s deskou Auróra.

Do andělské Síně slávy se Česká hudební akademie poprvé v historii rozhodla uvést ne‑hudebníka. Ve svých čtyřiaosmdesáti letech do ní vstoupil hudební publicista a kritik Jiří Černý.

Ceremoniál Andělů, který 20. 6. odvysílala ČT1 a jehož průvodkyní se stala Ewa Farna, měl kvůli opatřením souvisejícím s pandemií koronaviru zcela jiný charakter, než kdykoliv v minulosti a než pořadatelé původně plánovali. Místo klasického předávání v přímém přenosu připravili unikátní živá hudební čísla na netradičních místech, která právě kvůli pandemii, tak jako hudební branže, na několik měsíců osiřela. „Místy live sessions se tak staly největší české letiště, nejdelší závodní okruh, jeden z nejkrásnějších kostelů, největší hala a mnoho dalších unikátních míst,“ vysvětluje pořadatelka Andělů Lucka Hájková z agentury Luff Production. „Kombinace minimálního času a produkční náročnosti tohoto projektu nás občas dostala do celkem nekomfortních situací, ale nechtěli jsme volit produkčně jednodušší cesty. Andělé si zbytečné kompromisy nezaslouží,“ dodává Hájková.

Jednou z nahrávek pořízených spieciálně pro Anděly se stala i skladba Srdce nehasnou v podání Richarda Krajča a Unique Orchestra v kostelíku Nanebevzetí panny Marie v Neratově.

 

 

Články, které by tě mohly zajímat