Právě vysíláme

Ceny MTV byly rozdány. Kdo si odnesl nejprestižnější sošku za klip roku?

13. září 2021 12:10
Ceny MTV byly rozdány. Kdo si odnesl nejprestižnější sošku za klip roku?

V New Yorku byly v neděli uděleny ceny MTV Video Music Awards. Šlo o první akci tohoto typu, která se konala od propuknutí pandemie koronaviru před zaplněným hledištěm. Vystoupily například Madonna nebo Jennifer Lopez.

Hned tři ceny, včetně té pro nejlepší novou umělkyni, dostala osmnáctiletá Olivia Rodrigo. Skupinou roku je jihokorejská kapela BTS, která také získala cenu za nejlepší píseň v kategorii K-popu. Za 25 let v hudebním průmyslu pak dostala cenu pro „globální ikonu“ rocková kapela Foo Fighters.

Hned dvě sošky si pak odnesl z MTV Video Music Awards Justin Bieber. Sedmadvacetiletý zpěvák získal ocenění pro umělce roku a jeho song Peaches se stal nejlepší popovou písní roku. S prázdnou pak neodešel ani v posledních dnech diskutovaný Lil Nas X. Dostal hlavní cenu za videoklip roku se songem Montero (Call Me By Your Name), který je s homosexuální tématikou.

Na rozdíl od minulého roku, kdy byla spousta vystoupení natočena předem a v hledišti nebyli žádní fanoušci, mohli být tentokrát přítomni jak interpreti, tak diváci. Překvapením pro ně bylo vystoupení Madonny či zpěvačky a herečky Jennifer Lopez.

 

Články, které by tě mohly zajímat