Právě vysíláme

Česká republika slaví zlato. Biatlonistka Markéta Davidová je mistryní světa

16. února 2021 14:18
Česká republika slaví zlato. Biatlonistka Markéta Davidová je mistryní světa

Markéta Davidová je mistryní světa. Česká biatlonistka si pro zlato dojela v úterním vytrvalostním závodě v Pokljuce a navázala tak na úspěchy Gabriely Koukalové.

Biatlonistka Davidová si v závodě připsala druhý nejrychlejší běh, ve střelbě pak byla bezchybná. Za sebou nechala olympijskou vítězku Hannu Öbergovou ze Švédska a Ingrid Landmark Tandrevold, která skončila třetí.

„Stále tomu nevěřím. Dnes jsem měla sakra štěstí, obrátilo se na mou stranu, padaly mi dobré kalibry,“ uvedla Davidová pro Českou televizi. „Měla jsem fajn lyže, až na poslední kolo, kdy jsem myslela, že už ani nedojedu, se mi běželo dobře,“ dodala.

Spokojený byl také trenér českého biatlonového reprezentačního ženského týmu, Egil Gjelland. „Je to neuvěřitelné. Je to důležité pro celý český biatlon. Když předvedete takový závod a vyhrajete mistrovství světa, je to prostě neuvěřitelné.“

„Celý rok se nám nedařilo a tlak od diváků se zvedal. Musím Markétě poděkovat, všechno se sešlo v pravou chvíli. Obrovský kompliment, zvládla to úžasně,“ uvedl pro Českou televizi Jiří Hamza, viceprezident IBU, který zároveň připomněl závod Davidové před třemi lety, kdy si právě v Pokljuce dojela pro svou první medaili ze Světového poháru v kariéře.

Do dalšího závodu se Davidová postaví o víkendu, kdy ji čeká štafeta žen a závod s hromadným startem.

Zdroj: ČTK, Česká televize, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat