Právě vysíláme

Československé spojení! DAVID KOLLER, RICHARD MÜLLER a VIKI OLEJÁROVÁ přezpívali píseň KARLA KRYLA

25. srpna 2019 8:00
Československé spojení! DAVID KOLLER, RICHARD MÜLLER a VIKI OLEJÁROVÁ přezpívali píseň KARLA KRYLA

Tomu říkáme Československé propojení! David Koller, Richard Műller a Viki Olejárová společně přezpívali song od legendárního písničkáře Karla Kryla. Song je součástí filmu Amnestie.

Pasážová revolta v podání Davida Kollera, Richarda Műllera a Viki Olejárové vznikala poněkud netradičním způsobem. Nejdříve se natočil klip a až pak se ve studiu nahrávaly vokály.

Nejprve celou písničku nazpívala Viki Olejárová. Pak jsme s Davidem na její písničku vlastně dělali playback. Když se dotočil film, každý finálně natočil svůj part,“ popisuje Richard Műller.

 Viki Olejárová doplňuje: „S Davidem jsme už zpívali společně jednu Krylovu píseň na koncertu pro Jána Kuciaka a Martinu v Bratislavě. Po čase se mi ozval, jestli bych neměla chuť s ním a s Richardem Müllerem nahrát titulní píseň k filmu Amnestie. Šlo o Pasážovou revoltu. Okamžitě jsem souhlasila, protože Kryl, Müller a Koller jsou legendy a moje srdcovky! Bylo mi ctí, na tomto projektu spolupracovat. Nikdy jsem neslyšela Krylovu píseň v tak velkolepém provedení.“

 Za aranžmá s romanticko-symfonickém provedení stojí hudebník Nikolaj Nikitin, zpěváky doprovází Symfonický orchestr Slovenského rozhlasu s dirigentem Peterem Valentovičem. Ve skladbě zazní i motivy ze Smetanovy Vltavy a Vyšehradu

Československý koprodukční film režiséra Jonáše Karáska na motivy knihy Radovana Dunaje Amnestia, ktorá rozpútala peklo, představí v hlavních rolích Aňu Geislerovou, Marka Vašuta či Natálii Germani.

Amnestie, která se z části natáčela přímo v autentickém prostředí Leopoldova a ve věznici v Mladé Boleslavi, točilo se i v Praze v Národním divadle nebo v bytě Václava Havla, přinese na plátna největší vzpouru ve vězeňské historii Československa. Film se dramatickou dobu plnou změn dívá jinak, než by mohli diváci očekávat – příběhem jednoho z vězňů z prostředí věznice pro nejtěžší případy v Leopoldově.

Zdroj: Universal Music

Články, které by tě mohly zajímat