Právě vysíláme

Charita odmítla štědrý finanční dar od rappera TEKASHIHO 6IX9INA! Proč?

14. května 2020 11:10
Charita odmítla štědrý finanční dar od rappera TEKASHIHO 6IX9INA! Proč?

Nezisková organizace Share Our Strength odmítla finanční příspěvek od rappera Tekashiho 6ix9ina ve výši 200 000 amerických dolarů! Charita odůvodnila svůj odvážný krok odkazem na kontroverzní minulost mladého hudebníka.

Nesdílí hodnoty, které charita podporuje

Po svém velkolepém návratu do hudebního světa chtěl Tekashi 6ix9ine věnovat tučnou částku 200 000 dolarů (v přepočtu přes 5 milionů Kč) charitě Share Our Strength. Tato americká nezisková organizace pořádá kampaň s názvem No Kid Hungry, jejíž cílem je podpořit chudé a hladové děti po Spojených státech a v zahraničí.

 

Společnost Share Our Strength ovšem finanční příspěvek od mladého rappera odmítla. Podle mluvčího charity se totiž tato organizace zakládá na principu, že nepřijímá finanční dary od lidí, o nichž si myslí, že nesdílí stejné hodnoty. Štědrý dar proto rapperovi vrátila zpět.

 

Tekashi 6ix9ine na Instagramu označil rozhodnutí společnosti za kruté. Příspěvek, v němž dal svoje pocity najevo, ovšem následně smazal.

Kontroverzní čtyřiadvacetiletý rapper si momentálně odpykává zbytek dvouletého trestu za vyděračství, obchodování s drogami a nezákonného využití zbraně. Autor hitu Gooba se navíc přiznal, že v roce 2015 měl intimní styk s nezletilou dívkou.

Zdroj: BBC, Shareourstrength.org, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat