Právě vysíláme

Charlotta Gottová rozbrečela diváky v O₂ areně. Zazpívala tatínkovi do nebe Zvonky štěstí

21. června 2022 12:10
Charlotta Gottová rozbrečela diváky v O₂ areně. Zazpívala tatínkovi do nebe Zvonky štěstí

V pražské O₂ areně se konaly dva vzpomínkové koncerty Pocta Karlu Gottovi, na kterém vystoupily hvězdy české a slovenské populární hudby. Na jednom pódiu se sešlo více než 40 zpěváků a zpěvaček. Podobu akce, několikrát odkládané z důvodu proticovidových opatření, určil za svého života sám Gott. Mezi vystupujícím byla i Gottova dcera Charlotta, která rozbrečela celou arénu.

V průběhu obou večerů zazněly desítky písní z Gottova repertoáru včetně hitů Lady Carneval, Jdi za štěstím, Trezor, Co sudičky přály nám nebo Srdce nehasnou. „Jsem ráda, že se podařilo uskutečnit i toto manželovo přání. Po úspěšném vydání jeho autobiografie Má cesta za štěstím a premiéře celovečerního dokumentu Karel je tento koncert další z projektů, které ještě za svého života sám načrtnul a my se snažíme jeho představu co nejlépe naplnit,“ uvedla zpěvákova manželka Ivana Gottová.

Na koncertu vystoupilo mnoho hvězd, ovšem největší aplaus sklidil duet Zvonky štěstí, které zazpívaly Dary Rolins a dcera Mistra Charlotte Ella. Duet, který si krásky společně střihly dojal a rozbrečel diváky v sále. Hit, který Dara jako malá nazpívala s Gottem se dokonce dočkal i německé verze.

„Viděla jsem Charlottku po delší době a překvapilo mě, jak rychle vyrostla. Je z ní krásná slečna,“ prozradila Dara pro Blesk a přiznala, že měly obě velkou trému: „Sama jsem měla obrovskou trému, protože se role vyměnily a já zpívala Karlův part a ona byla za malou Darinku. Charlottka to ale zvládla fantasticky a tatínek by na ni byl pyšný. Kdybych seděla v publiku, dojalo by mě to k slzám“.

Na koncertu zazpívalo mnoho umělců. Nechyběli mezi nimi ani dvacetinásobná vítězka ankety Český slavík Lucie Bílá, aktuální držitel Českého slavíka Marek Ztracený, Monika Absolonová, Monika Bagárová, Václav Noid Bárta, Bára Basiková, Petr Bende, Ondřej Brzobohatý, Eva Burešová, Ilona Csáková, Dasha, Michal David, Petra Janů, Petr Kolář, Richard Krajčo, Olga Lounová, Leona Machálková, Leoš Mareš, Štefan Margita, Tereza Mašková, Bohuš Matuš, Adam Mišík, Jitka Molavcová, Dara Rolins, Ondřej Ruml, Felix Slováček, Jan Smigmator, Jiří Suchý, Eva Urbanová, Josef Vágner, Jitka Zelenková a další.

Speciálním hostem byla herečka Jiřina Bohdalová, večerem provedl moderátor Libor Bouček.

Součástí koncertů bylo i předání šeků na podporu výzkumu v oblasti lymfomu a leukémie prováděného na I. interní klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

Články, které by tě mohly zajímat