Právě vysíláme

CHRIS BROWN natočil klip s NICKI MINAJ a G-EAZYM. A nyní čelí palbě kritiky za plagiátorství

22. května 2019 11:10
CHRIS BROWN natočil klip s NICKI MINAJ a G-EAZYM. A nyní čelí palbě kritiky za plagiátorství

Zpěvák, skladatel a tanečník Chris Brown se rozhodl natočit nový song a přizval si na něj hvězdnou společnost. Jenže sotva chytlavý hit Wobble Up spolu s roztančeným videoklipem vypustil do světa, snesla se na něj vlna kritiky. Několik umělců se ozvalo s tím, že Chris vykradl jejich díla a že to tak rozhodně nenechají.

Chris Brown patří mezi úspěšné r’n’b umělce, jehož hudba si získala fanoušky po celém světě. Řada songů tohoto pohledného zpěváka se stala hitem a Chris má za sebou už několik vydaných alb a odjel turné po celém světě.

Mezi jeho nejpopulárnější písně patří například With YouDon’t Wake Me Up nebo Take You DownKromě toho má za sebou i několik slavných spoluprací a společný duet nazpíval s Jordin Sparks, s rapperem Bow Wowem nebo s T-Painem.

Nyní se Chris spojil s velkými jmény amerického hip-hopu. Na nový song s názvem Wobble Up si pozval Nicki Minaj a rappera G-Eazyho a společně tato trojice vytvořila hit, ke kterému byl natočen i videoklip plný tance, polonahých holek a sexy pohybů.

Jenže právě za tento klip sklidil zpěvák kritiku od lidí ze showbyznysu. Těm vadí, že se ve videu objevují náměty nápadně připomínající nápady někoho jiného – konkrétně umělce Mariuse Sperlicha. Marius tvrdí, že dvě z jeho prací, které zveřejnil loni v srpnu a v říjnu na svých sociálních sítích, byly do klipu sprostě zkopírovány. Jedna z nich je prsní bradavka ve tvaru knoflíku na pračce a druhá je připodobnění ostrovních plážích k lidskému pozadí.

Nakonec porovnejte je sami.

 

Na to, že Marius Sperlich spolu ještě s jedním vykradeným umělcem nebyli v titulcích videa ani zmíněni, upozorňuje i instagramový účet Diet Prada.

Perlich se nechal slyšet, že toto plagiátorství ze strany slavného zpěváka nehodlá nechat být. Jeho práce jsou dle jeho slov jeho intelektuálním vlastnictvím a případů kradení nápadů na internetu stále přibývá. Velké společnosti a značky prý často spoléhají na to, že s nimi mladí umělci nebudou soudit, jelikož na to nemají prostředky.

 

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat