Právě vysíláme

Chrisu Cornellovi vyšlo tři roky po smrti album

13. prosince 2020 8:10
Chrisu Cornellovi vyšlo tři roky po smrti album

Od smrti Chrise Cornella uběhly už tři roky. Frontman Audioslave a Soundgarden si sáhl na život během nahrávání nového alba, na které jeho fanoušci stále čekají. Nyní ale vdova po zpěvákovi pustila ven desku coverů, které hudebník natočil v roce 2016.

Album nese album No One Sings Like You Anymore a obsahuje celkem deset předělávek známých písní, které zpěvák nahrál na oslavu umělců, které obdivoval. Mezi songy nechybí třeba Nothing Compares 2 U od Prince, Get It While You Can od Janis Joplin či Patience kapely Guns’N’Roses.

Pro rodinu je vydání alba dle jejích slov hořkosladké. Chrisův výběr odkazuje na umělce, které měl rád, a písně, jež se ho dotknuly. Nemohl se dočkat, až ho vydá. Jsem pyšná nejen na něj, ale i na tuhle krásnou nahrávku, která ilustruje, proč navždy zůstane milovaným a jeho hlas jedním z nejlepších současnosti,“ uvedla zpěvákova manželka.

K dispozici je album nyní pouze online, fyzická kopie půjde do prodeje 19. března 2021. První ochutnávku z desky, píseň Patience, vypustila zpěvákova manželka ven už v červenci na oslavu nedožitých 56. narozenin muzikanta.

Cornell zemřel 18. května 2017 poté, co odehrál koncert v Detroitu. Jeho tělo bylo nalezeno nehybné na podlaze v koupelně a přivolaní záchranáři už mohli pouze konstatovat smrt. Frontman Audioslave a Soundgarden spáchal sebevraždu oběšením. Jen dva měsíce na to stejným způsobem zemřel také Chester BenningtonLinkin Park, který si byl s Cornellem velmi blízký. Na památku mu věnoval píseň One More Light.

Zdroj: MusicNews, ČTK

Články, které by tě mohly zajímat