Právě vysíláme

Dojemný singl Thoma Artwaye: Píseň představuje „hudební dopis” pro syna do budoucnosti

5. prosince 2023 12:03
Dojemný singl Thoma Artwaye: Píseň představuje „hudební dopis” pro syna do budoucnosti

Český zpěvák a písničkář Thom Artway přichází s novou písní Zavolej, kterou věnuje svému synkovi Damiánovi.

V osobním vyznání mu slibuje, že ho v budoucnu za jakékoliv situace podpoří a bude mu oporou. Píseň doprovází videoklip složený z nově objevených rodinných záběrů ze zpěvákova dětství. Videoklip velmi emotivně spojuje vzpomínky na chvíle s rodinou a setkání nejen u vánočního stromku a první hudební krůčky v životě Thoma. Singl Zavolej spoluprodukovala Beata Hlavenková a posluchači ho najdou na novém, prvním česky zpívaném, albu Thoma Artwaye, které vyjde v únoru 2024.

Zavolej jsem napsal jako „dopis“ do budoucnosti pro mého syna Damiána,” říká na úvod Thom Artway. „Zpívám o tom, že se na mě bude moct obrátit v jeho dobrých i zlých časech a že ho vždy podržím. Že mu prostě vždycky vezmu telefon. Není to ale jen o mém synovi, ale je to také vzkaz všem dětem všech milujících rodičů, že jsou tu pro ně.” vysvětluje. Píseň spoluprodukovala skladatelka a hudebnice Beata Hlavenková, se kterou Thom Artway spolupracuje na nové desce u šesti písní. „S Beatou jsme se seznámili na songwriting campu, kde jsme po večerech poslouchali naše oblíbené interprety a zjistili jsme, že si hudebně velmi rozumíme. Je skvělá nejen jazzová klavíristka, skládá hudbu do velkých filmů. Naopak já vlastně neumím pořádně noty a všechno jedu podle intuice. A i přesto jsme si hudebně sedli a pracujeme spolu na mé první české desce,” zdůrazňuje Artway.

 

Thom Artway v prosinci odehraje několik vystoupení po České republice včetně Vánočního koncertu ve středu 13. prosince 2023 v pražském Klubu Varšava.

Články, které by tě mohly zajímat