Právě vysíláme

Drake odmítl nominace na Grammy, soutěž už dříve kritizoval

9. prosince 2021 13:10
Drake odmítl nominace na Grammy, soutěž už dříve kritizoval

Rapper Drake stáhnul své nominace na Grammy, soutěžit měl hned ve dvou kategoriích. Své rozhodnutí zatím nijak nezdůvodnil, podle pravidel udílení cen však musel o nominaci buď sám, nebo jeho vydavatelství požádat.

Recording Academy, která Grammy udílí, potvrdila odstoupení Drakea ze soutěže ve středu odpoledne. Podle zdrojů magazínu Variety se tak stalo na žádost hudebníka a jeho managementu, sám rapper se však ke stažení nominace doposud veřejně nevyjádřil.

Drake byl nominovaný v kategoriích Nejlepší rapové album za Certified Lover Boy a Nejlepší rapový výkonWay 2 Sexy. Paradoxem je, že si muzikant musel o nominaci podle pravidel sám říct. A to buď osobně, nebo skrze vydavatelství.

V minulosti se Drake stejně jako několik dalších hudebníků vyjádřil ke Grammy negativně. Uvedl, že ocenění už nemá pro muzikanty takový význam, jaký mělo v minulosti, a vyzval, aby je nahradilo „něco nového“.

V listopadu minulého roku pak Drakeův kolega The Weeknd označil ceny za „zkorumpované“. Nebyl totiž nominovaný v žádné z kategorií, ačkoliv měl za sebou velmi úspěšný projekt After Hours, s nímž obsazoval první příčky hitparád.

Spokojený se svými nominacemi nebyl ani Justin Bieber, kterému se nelíbilo zařazení do žánru. „Již během dospívání jsem obdivoval r’n’b hudbu a chtěl jsem vytvořit projekt, který by ztělesňoval tento zvuk. Je pro mě zvláštní, že nebyl zařazen do této kategorie,“ napsal tenkrát na Instagram.

Články, které by tě mohly zajímat