Právě vysíláme

Ed Sheeran a Adele odmítli vystoupit při korunovaci Karla III.

22. února 2023 15:40
Ed Sheeran a Adele odmítli vystoupit při korunovaci Karla III.

Už v květnu proběhne korunovace nového britského krále Karla III. Podle serveru NME měl zájem, aby během ní zahráli Ed Sheeran a Adele. Oba ale odmítli. Důvod? Vystoupení by museli odehrát zdarma. Zpěvák navíc v té době bude na turné po Spojených státech amerických.

Karel III. měl údajně zájem, aby na jeho korunovaci živě vystoupili pravděpodobně největší britské hvězdy současné pop music Ed Sheeran a Adele. Podle serveru NME však nabídku buď odmítli, nebo neodpověděli. Otázkou je, proč se tak rozhodli. Údajně by v tom mohly hrát roli i peníze, vystoupit by totiž měli zcela zdarma.

Zpěvák je navíc aktuálně na turné po Austrálii, po němž vyrazí do Spojených států amerických. Na den korunovace má přitom naplánovaný koncert v Texasu. „Bylo to obrovské zklamání. Jsou to velikáni šoubyznysu a navíc jsou to stoprocentní Britové, zároveň jsou ale známí všude ve světě. Je to velká škoda,“ uvedl jeden z organizátorů.

Jména náhradních vystupujících nebyla dosud zveřejněna, spekuluje se, že by při korunovaci neměli chybět Lionel Richie, Spice Girls a Harry Styles. Slavnostního ceremoniálu se bude moci zúčastnit také veřejnost. K dispozici údajně bude mít deset tisíc vstupenek.

Koncert bude živě z Westminsterského opatství přenášet televize BBC. Místo si vybral panovník sám, podle něj odráží šíři hudebních talentů a stylů z celého Společenství. Mezi dvanácti vybranými skladbami, které během korunovace zazní, bude i nová korunovační hymna od slavného britského muzikálového skladatele Andrewa Lloyda Webbera.

Korunovace 74letého krále se má konat takřka přesně sedmdesát let poté, co ceremoniál absolvovala jeho matka Alžběta II. Karel III. se stal panovníkem s okamžikem její smrti loni v září a stal se tehdy také nejstarší osobou nastupující na trůn v dějinách britské monarchie.

Články, které by tě mohly zajímat