Právě vysíláme

Ed Sheeran plánuje nahrát posmrtné album

5. dubna 2023 16:18
Ed Sheeran plánuje nahrát posmrtné album

K velmi netradičnímu kroku se rozhodl uchýlit Ed Sheeran. Ve svých teprve dvaatřiceti letech už pomýšlí na smrt, respektive na to, co se stane po ní. A aby nenechal nic náhodě, rozhodl se nahrát album, které jeho příznivci, budou-li naživu, uslyší až právě po zpěvákově skonu.

Ed Sheeran má velmi netradiční plán. Rád by začal pracovat na albu, které vyjde až po jeho smrti. Prozradil to v rozhovoru pro Rolling Stone, kam dorazil kvůli promování připravované desky . „Chci na albu, které vyjde, až zemřu, začít pomalu pracovat,“ uvedl zpěvák a dodal, že chce, aby bylo perfektní. „Sem tam na něj přihodím nějaký song. Budu mít v závěti, že vyjde, až zemřu.“

Ačkoliv je zpěvákovi pouhých dvaatřicet let, přiznal, že o smrti přemýšlí docela často. A to nejen v souvislosti s tím, že během jediného roku přišel o dva velmi blízké přátele Jamala Edwardse a Shanea Warneho, kterým na rozloučenou napsal emotivní skladbu Eyes Closed. Jeho ženě navíc byla diagnostikována rakovina. Sheeran tehdy poprvé v životě navštívil terapeuta.

„Nechtěl jsem už žít. Ve svém životě jsem se už několikrát dostal na dno, ale nikdy ne na takové jako loni. Tam, odkud pocházím, lidí nemluví o svých pocitech. V Anglii přijde lidem zvláštní navštěvovat terapeuta,“ uvedl zpěvák v rozhovoru.

Svěřil se také, že často srovnával s One Direction, Justinem Bieberem nebo Shawnem Mendesem. „Oni mají skvělé figury, já ale vypadám ‚tlustě‘,“ připustil, co ho dříve štvalo. Příčinou všeho byla jeho závislost na alkoholu. Zvládl během večera vypít láhev vodky. Řekl si proto, že je načase, aby přestal. V té době mu táhlo na třicet a zakládal rodinu.

Album bude obsahovat celkem 14 skladeb, přičemž v několika případech půjde o duety. Sheeran na něm spolupracoval například s Taylor Swift, Michaelem Stipem, Benem Howardem nebo Sharon Van Etten.

 

Články, které by tě mohly zajímat