Právě vysíláme

Ed Sheeran vydal po roční pauze první sólový singl, zpívá v něm o početí dcery

24. prosince 2020 8:10
Ed Sheeran vydal po roční pauze první sólový singl, zpívá v něm o početí dcery

Ed Sheeran jen pár dnů před Vánocemi potěšil fanoušky novým videoklipem k písni Afterglow. Jde o jeho první sólový song od oznámení pauzy.

V druhé polovině loňského roku Ed Sheeran oznámil, že se chystá udělat si delší pauzu. Během ní sice vydal několik kolaborací, na sólový singl si však jeho příznivci museli počkat až do týdne před Vánocemi, kdy se s nimi novopečený tatínek malé Lyry podělil o song Afterglow.

S ním se vrací k čistému písničkářství, kdy si pouze za doprovodu kytary prozpěvuje slova o opilosti láskou a čekání na zázrak. Inspirací byl zpěvákovi vlastní život. V textu totiž vzpomíná na výlet na Antarktidu, kde o loňských Vánocích počali s manželkou svou dceru.

„Je to píseň, kterou jsem napsal minulý rok a chtěl jsem, abyste ji slyšeli. Nejde o první singl z dalšího alba. Je to jen song, který miluji, a doufám, že budete i vy. Užijte si ho. Teď se vracím k otcovským povinnostem,“ uvedl novinku Sheeran na svých sociálních sítích.

Hudebník v minulosti několikrát navštívil Českou republiku. Poprvé v roce 2014, kdy odehrál koncert v pražských Holešovicích, podruhé pak loni v červenci. Tehdy Sheeran kvůli velkému zájmu musel dokonce jedno vystoupení přidat, a tak českým příznivcům zahrál v Letňanech dva dny po sobě.

Zdroj: The Sun, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat