Právě vysíláme

Eduard Rovenský opustil Poetiku, nyní představuje novou kapelu Highland

3. listopadu 2022 8:10
Eduard Rovenský opustil Poetiku, nyní představuje novou kapelu Highland

Nově založená česká popová kapela Highland, která vznikla okolo rappera Eduarda Rovenského po jeho odchodu z Poetiky, vypustila do světa svojí prvotinu. Singl s videoklipem dostal název Crush a v roli hostujícího zpěváka se v něm objevil Jan Bendig.

Ve videoklipu navíc kromě zmíněných dvou tváří můžeme vidět také kompletní obsazení kapely Highland, jmenovitě na bicí Jakub Salava, basa Vítek Coufal a sólová kytara Honza Mirga. Hlavní mužskou roli příběhové linie navíc režisér Zbyněk Lola svěřil zpěvákovi kapely Jakubovi Moulisovi, který Crush zazpíval v akustické podobě na křtu videoklipu v žižkovské Pracovně a bude song také zpívat místo Bendiga na koncertech Highlandu.

Samotným tématem videoklipu je nenaplněná láska, která se pod slovem Crush často nachází. Autor textu a frontman kapely Highland Eda Rovenský k tomu říká: „Motiv písně mne napadl po jednom z letních festivalů s bývalou kapelou, kdy při pokoncertním focení mi jedna z fanynek do ucha zašeptala, že jsem její crush. Začala mi vysvětlovat, jak to vnímá a že chápe, že spolu nikdy nebudeme, ale vždycky mne bude podporovat aspoň pod pódiem a vlastně celý tento minipříběh mi uvízl natolik v hlavě, že jsem večer sedl k počítači a rozepsal si kostru refrénu. Další den už jsem zajel za producentem Danem Hrdličkou do studia ve Žďáru nad Sázavou a během hodiny jsme měli základní osu singlu udělanou. Poté jsme do písně přizvali Honzu Bendiga, který na nápad udělat společný song kývl a během měsíce vznikl finální výsledek včetně videoklipu.“

Highland plánuje na příští rok velkou koncertní šňůru po celé České republice a výhodou prý může být i repertoár, který si částečně do nového uskupení Eda Rovenský přenesl z předchozí kapely Poetika. Ten doplní řada novinek, na kterých už kluci usilovně pracují a nezbývá nic jiného, než se těšit co dalšího do světa nová kapela vypustí. Zatím aspoň můžete zhodnotit první vlaštovku, kterou tato kapela vypustila do hudebního éteru.

Články, které by tě mohly zajímat