Právě vysíláme

ELTON JOHN založil fond, který pomůže zmírnit dopady koronaviru! Zpěvák do něj vložil 1 milion dolarů

6. dubna 2020 11:10
ELTON JOHN založil fond, který pomůže zmírnit dopady koronaviru! Zpěvák do něj vložil 1 milion dolarů

Legendární hudebník Elton John chce v této nelehké době pomáhat potřebným. Autor hitu Rocketman vytvořil speciální fond, jenž pomůže lidem, kteří kvůli pandemii koronaviru přišli o přístup k lékům na HIV a jiné zákeřné nemoci.

V charitativních činnostech se angažuje téměř 30 let

Elton John založil nouzový fond Covid-19 Emergency Fund jako součást své úspěšné neziskové organizace Elton John AIDS Foundation. Tato společnost má za úkol vymýtit AIDS do roku 2030.

Nový fond pomůže poskytnout nezbytnou zdravotnickou pomoc lidem s HIV, kterým byl přístup k léčbě přerušen kvůli koronaviru. Sám zpěvák, jenž je tváří této neziskové organizace už téměř 30 let, fondu věnoval 1 milion amerických dolarů.

 

„Je mi velkou ctí dnes oznámit, že moje nadace EJAF (Elton John AIDS Foundation) představuje nový fond v hodnotě 1 milionu dolarů. Covid-19 Emergency Fund ujistí, že naši partneři v první linii můžou reagovat na vliv Covidu-19 na léčbu HIV pro nejzanedbanější komunity po celém světě,“ napsal Elton na Instagram.

Známý britský hudebník patří mezi nejaktivnější umělce, kteří pomáhají v boji proti koronaviru. Minulý týden například moderoval ze svého domova speciální vysílání Concert For America – tento projekt vybral přes 10 milionů dolarů na boj proti Covidu-19.

Klobouk dolů!

Zdroj: Twitter, RollingStone, EJAF.org, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat