Právě vysíláme

Eminem pod palbou kritiky. V klipu z roku 2004 se prý vysmívá hispánské kultuře

3. srpna 2022 15:07
Eminem pod palbou kritiky. V klipu z roku 2004 se prý vysmívá hispánské kultuře

Cancel Culture, neboli „kultura rušení“ už se dotkla i slavného Eminema. Některým jeho odpůrcům vadí videoklip starý 18 let.

Eminem je legendou hip hopu a jeho kariéra trvá už přes 20 let. Ve svých textech si nikdy nebral servítky, urážel celebrity, dělal si legraci z koho chtěl a fanoušci mu to vždy odpustili. Doba se však změnila a v dnešní společnosti se může i humor zaměnit za urážku. A právě to se stalo v případě Eminema a jeho videoklipu z roku 2004.

Rapper tehdy vydal společně s hip hopovou skupinou D12 singl nazvaný My Band a k písni byl natočen i videoklip. Eminem pak v klipu působí jako mexický metador a má na tváři nalepený knír. Členové D12 pak mají na hlavách sombréro.

 

Eminem je za velmi starý videoklip kritizován a dle kritiků si „přivlastňuje cizí kulturu“ a celkově se vysmívá hispánské kultuře. Stejný problém v minulosti řešil i rapper Tyga. Ten se rovněž v jednom ze svých klipů oblékl do kostýmu Mexičana a sklidil za to velký hate. Po mnoha negativních komentářích se  rozhodl klip smazat a fanouškům se veřejně omluvil. Na twitteru se tedy rozjela diskuze o tom, zda by neměl na kritiku zareagovat i slavný Marshall Mathers.

Tyga v kritizovaném klipu

Bylo by s podivem, kdyby stejnou věc udělal i Eminem a osmnáct let starý videoklip opravdu smazal. Ne všichni fanoušci s tím ovšem mají problém. „Jako dítě jsem klip miloval, a to jsem z Portorika,“ napsal komentář jeden z Eminemových obdivovatelů. „Jsem Hispánec a věřte mi, že o Cancel Culture tu nestojíme,“ zní v dalším komentáři.

 

Články, které by tě mohly zajímat