Právě vysíláme

EMINEM sdílel otevřený dopis, v němž obhajuje texty z nové desky

25. ledna 2020 8:10
EMINEM sdílel otevřený dopis, v němž obhajuje texty z nové desky

Ikonický rapper Eminem zareagoval na kritiku své poslední desky Music To Be Murdered By! Autor hitu Lose Yourself tvrdí, že album není pro přecitlivělé posluchače.

Velmi osobní vzkaz

Od překvapivého vydání své nové desky Music To Be Murdered By se Eminem stal terčem ostré kritiky na sociálních sítích i na veřejnosti. Známý rapper se v písničce Darkness postavil proti legálnímu prodeji zbraní ve Spojených státech a ve skladbě Unaccommodating dokonce zmínil teroristický útok na koncertu zpěvačky Ariany Grande v Manchesteru v roce 2017. Obě skladby vyvolaly vlnu ostré kritiky a mnozí označili Eminema za „ubohého“ umělce.

Rodák z města St. Joseph se ke kritice, kterou jeho tvorba vyvolává, většinou nevyjadřuje. Nyní ale zvolil jiný postup. Eminem na svém Instagramu sdílel otevřený dopis, v němž popsal skutečný účel desky. Jeho vzkaz si můžete přečíst níže.

Text v překladu zní:

Laskaví posluchači,
v dnešním úžasném světě se vražda stala tak častým fenoménem, že naše společnost je jí fascinovaná a posedlá. Říkal jsem si, proč to nevzít sportovně a vraždit skrz moje beaty? Než mě odsoudíte, dovolte mi vysvětlit, co tím myslím. 

Tohle album nebylo vyrobeno pro přecitlivělé lidi. Pokud Vás něco snadno urazí, nebo Vás stresují křiky krvavé vraždy, tato kolekce nejspíš není pro Vás. Některé skladby byly navrženy s tím, aby šokovaly svědomí, což může způsobit pozitivní činnosti. Bohužel nás skutečně zahltila temnota.

Víte, vražda v tomto smyslu není vždy koncipována doslova a není příjemná. Tyto sloky jsou pouze pro ty nejostřejší z nás. Obětem této desky vzkazuji, ať odpočívají v klidu. Pro ty ostatní z Vás, příště poslouchejte podrobněji. Dobrou noc!

S pozdravem a v úctě,
Eminem

Co říkáte tomuto vysvětlení ze strany rapové legendy? Má se Eminem za co omlouvat? Napište nám váš názor do komentářů!

Zdroj: NME, Instagram, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat