Právě vysíláme

Eminem utratil miliony za NFT znuděné opice, která vypadá jako on sám

3. ledna 2022 12:10
Eminem utratil miliony za NFT znuděné opice, která vypadá jako on sám

Eminem se přidal do klubu sběratelů v této době nejvzácnější NFT kolekce na světě. Koupil znuděnou opici, která vypadá jako uznávaný rapper.

Eminem si koupil NFT z kolekce Bored Ape Yacht Club za 123,45 mincí etherea, což je při současné ceně této kryptoměny 425 000 dolarů zhruba 10 milionů korun.

Autor GeeGazza dlouho doufal, že si token od něj rapper koupí, a v listopadu na Twitteru zveřejnil post: „Stále si myslím, že je Eminem předurčen k tomu, aby si jednoho dne koupil můj @BoredApeYC.“ GeeGazza pravděpodobně při tvorbě kolekce na rappera myslel, jelikož jde ve skutečnosti o jeho podobiznu s charakteristickou kšiltovkou a řetězem kolem krku.

Prodej zajistila digitální agentura Six, která již dříve spolupracovala s dalšími celebritami v odvětví NFT včetně Wu-Tang Clan, Tycho a Galantis. Nejedná se o Eminemův první nákup v oblasti NFT. Hudebník v současné době vlastní 15 NFT na OpenSea pod názvem Shady Holdings.

 

Co to je NFT?

Zkratka označuje transparentní doklad o vlastnictví nějaké digitální položky a umožňuje tak jasné a rychlé určení majitele. Položka může být nejčastěji obrázek, video, skladba, herní předmět nebo i tweet.

Články, které by tě mohly zajímat