Právě vysíláme

Eva Burešová léčila hudbou, fanouškům rozdala milion korun

11. července 2023 17:09
Eva Burešová léčila hudbou, fanouškům rozdala milion korun

Jarní turné Evy Burešové mělo dobročinný podtext. Z výtěžku z prodeje svého merche se rozhodla pomoci hned deseti lidem, kteří to v životě neměli jednoduché, a rozdělila mezi ně hned milion korun. „Děkuji tomu nahoře, že tohle dělat můžu,“ raduje se zpěvačka.

Zpěvačka a herečka Eva Burešová letos vyrazila na své první turné. Fanouškům v rámci něj nabídla nejen vlastní skladby, ale také covery známých písní, které zpívá například v seriálu Slunečná. Kromě toho si pro ně přichystala i speciální merch, jež se prodával pouze na turné. Výtěžek z něj se však zpěvačka rozhodla posunout dál. Celý milion korun věnovala deseti lidem, kteří nemají v životě takové štěstí.

„Když jsme tour připravovali, věděla jsem, že musím vymyslet, jak skrz něj pomoct někomu, kdo to potřebuje,“ poodhalila Burešová na sociálních sítích, že nešlo jen o chvilkový nápad, ale naopak nad vším dlouho přemýšlela. „U mě je to poměrně běžná záležitost, prostě když něco můžu dělat a dá se tím ještě pomoct dalším, teprve pak to má tu největší cenu,“ dodala.

Uvedla, že na merchi vydělala milion korun, který rozdělila deseti lidem. Dbala přitom na to, aby šlo vždy o člověka, který pochází z okolí místa, kde koncertovala. „Některé jsem měla tu čest poznat na zastávkách osobně,“ prozradila zpěvačka. „Už teď můžu říct, že všechny peníze jsou tam, kde mají být. Děkuji vám a děkuji tomu nahoře, že tohle dělat můžu,“ má radost muzikantka.

Její dobročinnost ocenil například moderátor Evropy 2 Leoš Mareš. „Skvělá práce. Ta show měla život,“ ocenil koncert v pražském Lucerna Music Baru, kterého se zúčastnil. „Děkujeme ještě jednou, jste skvělá,“ poděkovala pak Burešové v komentářích maminka Dominika, který jako jediný v České republice trpí vzácnou mutací v GRIN1 genu.

Články, které by tě mohly zajímat