Právě vysíláme

Ewa Farna zpívá o svém těle, nový singl doprovází neobyčejný videoklip

25. května 2021 10:10
Ewa Farna zpívá o svém těle, nový singl doprovází neobyčejný videoklip

„Jsem Ewa a toto je moje tělo,“ hlásá v novém singlu zpěvačka Ewa Farna. Písní přijímá hudebnice ty změny na těle, na které nemáme vliv. „Ke zdravému sebevědomí je nezbytné dokázat mít rád, nebo alespoň přijmout to, na co nemáme vliv,“ říká.

Singl Tělo je předzvěstí zpěvaččina pátého řadového českého alba. Neobyčejný videoklip ukazuje ženy a dívky, které si prošly odlišnými příběhy a jejich těla nesou takzvaná tetování od přírody. „Tělo se bude měnit po celý život, změna je jedna z mála věcí, na kterou se můžeme spolehnout,“ říká zpěvačka.

Její vizi do klipu vkusně zapracoval režisér Ondřej Kudyn. „Jde o oslavu těla z hlediska jeho fungování a nejen estetiky, ke které nás svět silně tlačí. Poté, co mé tělo přineslo na svět nový život, jsem k němu získala ještě větší úctu, jsem plná obdivu k tomu, co dokáže. Moje tělo bylo dlouhá léta ponižováno a kritizováno ostatními a já se stydím, že jsem dokonce o něm snad na chvíli zapochybovala. Moje nohy, i když ne zrovna štíhlé, mě dovedly až sem, a na bedrech už jsem také něco unesla, pod srdcem jsem nosila miminko. Mé tělo mi slouží tak bezvadně, cítím vůči němu hluboký vděk,“ říká Ewa Farna.

Hudebnice píseň složila ve spolupráci s kytaristou Lukášem Chromkem, který se ujal i produkce songu, Janou Infeldovou a Janem Vávrou. Ten se zpěvačkou připravuje koncepčně celou desku, jež vyjde letos na podzim.

Interpretčina silná mediální osobnost a odvážné příspěvky na sociálních sítích způsobují to, že jsou její prohlášení široce komentována. Ewa Farna apeluje na zastavení „bodyshamingu“, povzbuzuje k empatii k sobě samému a k lidem kolem sebe, k péči o duševní zdraví a k přirozenosti.

Singl Tělo je součástí připravovaného alba Ewy Farne, které se dotkne důležitých a relevantních témat upřímným a přímým způsobem charakteristickým pro zpěvačku.

Zdroj: Ewa Farna Management

Články, které by tě mohly zajímat