Právě vysíláme

Ewu Farnou lynčují fanoušci za použití známého symbolu. „Žádní ilumináti mě nesponzorují,“ vzkazuje

11. února 2022 7:10
Ewu Farnou lynčují fanoušci za použití známého symbolu. „Žádní ilumináti mě nesponzorují,“ vzkazuje

Stačilo použití jednoho obyčejného a docela nevinného symbolu a Ewu Farnou začali její sledující na instagramu obviňovat z iluminátorství. Zpěvačka se však neváhala ohradit a uvedla, že za její kariérou nestojí nikdo jiný než ona sama.

Ewa Farna na začátku února sdílela na svém instagramu nevinný příspěvek o tom, že ji časopis Forbes zařadil do českého výběru 30 pod 30, tedy mezi třicítku nejvlivnějších lidí u nás. Místo pochvalných komentářů však lidé začali řešit symbol, který ukazuje na přiložené fotografii. Mnoho z nás ho překládá jako „geniální“ či „perfektní“, jde však rovněž o symbol takzvaných iluminátů.

Ilumináti jsou jakýmsi tajným bratrstvem nejmocnějších lidí světa, kteří tahají za nitky společnosti a utváří ji ke svému obrazu. Zároveň tvrdí, že poznání přichází k lidem pouze a jedině prostřednictvím člověka samotného.

„Opravdu i vy? A okatě? Upsaná iluminátům?“ napsala sledující Farne pod přezdívkou lucie_kkk. Podobně pak reagovalo i několik dalších osob. Jak ale zpěvačka vysvětlila v komentářích a následně i ve svých stories, k iluminátům se rozhodně neřadí.

„V komentářích jsem se dočetla, že tím, že ukazuju toto gesto, které u mě znamená ‚špica‘ a používám ho u každého jídla, které uvaří má máma nebo můj manžel, tak jsem se dozvěděla, že patřím k nějakým iluminátům a že moje sláva není zadarmo,“ uvedla.

„Ráda bych řekla, že za svůj úspěch vděčím své kontinuální práci. Nejsem v žádném spolku, nikdo mě nedotuje a přijde mi to absurdní. Asi jsem jen blbá holka z vesnice a označuji tímto gestem něco, co mi přijde jako ‚špica‘. Žádní ilumináti mě nesponzorují a nic takovýho nepropaguju,“ zakončila.

Články, které by tě mohly zajímat