Právě vysíláme

Exkluzivní premiéra: Balet, emoce a zakázaná láska. Lipo a Jan Braun vydávají společný singl

10. prosince 2020 18:00
Exkluzivní premiéra: Balet, emoce a zakázaná láska. Lipo a Jan Braun vydávají společný singl

Rapper Lipo chystá po oceňovaném albu Lyrika novou desku. První ochutnávkou z ní se stává melancholický singl Salome, na kterém se podílel také talentovaný Jan Braun. Píseň doprovází umělecky laděný videoklip.

Lipa při tvorbě textu inspiroval biblický příběh tajuplné krásky Salome, jejíž osud zpracoval Oscar Wilde. „Co všechno je člověk schopný udělat pro lásku? Je možné, že láska zakázaná je zároveň i láskou osudovou? A jde vůbec zradit takový typ lásky?“ poodhalil rapper, jaké otázky ho při psaní napadaly.

Podobně jako v minulosti už několikrát dává i tentokrát Lipo ve svém singlu šanci zazářit nové tváři, mladému písničkáři Janu Braunovi. „Honza je jeden z největších talentů, jaké jsem za poslední dobu poznal. Kromě nezaměnitelného hlasu ho zdobí také velký autorský potenciál. Právě s producentem ODD spolupracujeme na jeho prvních vlastních písních a mohu prozradit, že se posluchači mají na co těšit,“ říká Lipo, vlastním jménem Jonáš Červinka.

 

Uhrančivá Salome jako symbol smyslnosti, ale i zrady a nedosažitelnosti, se stala také předlohou doprovodného videoklipu. Za jeho námětem a režií stojí již tradičně sám interpret.

 „Miluji umění v celé jeho šíři, rozhodl jsem se proto tentokrát vstoupit na pro mě neprobádané území, kterým je tanec. Líbí se mi, že téma songu je stejně univerzální jako tanec sám. Baletní tanečník Ennio je původem ze Sicílie, jeho profesní partnerka Lenka ze Slovenska. V jejich vyjádření jsem jim ponechal volnou ruku. Způsob, jakým k tomu přistoupili, mně samotnému vyrazil dech,“ dodává hudebník, který za své předešlé album Lyrika získal dvě Hudební ceny rádia Evropa 2.

Citlivou produkci singlu má na svědomí Ondřej Turták alias ODD, který s Lipem spolupracuje už od jeho první sólové desky. Původně hiphopový beatmaker se v posledních letech etabloval jako jeden z nejlepších českých popových producentů – nedávno se blýskl prací na kritikou nadšeně přijaté debutové desce Kateřiny Marie Tichá s názvem Sami.

Články, které by tě mohly zajímat