Právě vysíláme

EXKLUZIVNÍ PREMIÉRA: David Koller vydává nový videoklip k písni Planeta bez paměti

25. října 2020 18:00
EXKLUZIVNÍ PREMIÉRA: David Koller vydává nový videoklip k písni Planeta bez paměti

David Koller vydává nový videoklip k singlu Planeta bez paměti a navazuje tak na první úspěšnou skladbu My se vám ozveme, která odstartovala jeho sebevědomý „QR“ projekt.

Videoklip nechal svým velkoryse pojatým vizuálem naplno rozvinout potenciál písně, která k posluchačům promlouvá v těžké době uprostřed globální pandemie vlídně, s nadějí na lepší zítřek, přestože se teď třeba pohybujeme po temné dráze.

Režie klipu v netradičním stylu s akcentem nikoli na příběh, ale na detail a atmosféru, se opět chopil Vít Hradil. Natáčelo se od brzkých ranních hodin až do západu slunce v Brdských lesích.

Hlavní role se na přání Davida Kollera ujala Hanka Dvorská, profesionální česká kaskadérka.

David měl v tom, co chce v klipu mít, jasno už od samého začátku. Hanka Dvorská a její útěk. Přes to nejel vlak. Pro mě to byla výzva a frustrace v jednom, protože motiv běhu – útěk – je podle mě otřepaný a vytěžený. Ale mít Hanku Dvorskou, která je plná pozitivní energie, a chtít po ní zahrát drama nebo zoufalství, teda vlastně opak toho, co ztělesňuje, byla fakt radost. Byla skvělá,“ řekl o natáčení režisér Hradil.

„Nejvíc mě bavilo to, že i přes svou zdánlivou jednoduchost má tato píseň širší rozměr. Není jen pouhou reakcí na současnou situaci. Dá se aplikovat de facto na cokoliv. Při natáčení jsem chtěl, aby měli stejný prostor Hanka i David s kapelou. Jakou kdo zastává roli, je na divákově fantazii. Svou pevnou a neměnnou roli hraje příroda, ve které se vše odehrává, nakonec i to lidské gesto,“ dodal.

Autorem textu písně je prozaik a básník Jáchym Topol. Hudbu složil Karel Štulo.

Foto: Radim Střelka

Články, které by tě mohly zajímat