Právě vysíláme

Exkluzivní premiéra: JORDAN HAJ představuje apokalyptický klip k prvnímu sólovému singlu

31. května 2020 19:01
Exkluzivní premiéra: JORDAN HAJ představuje apokalyptický klip k prvnímu sólovému singlu

Jordan Haj odstartoval sólovou pěveckou dráhu s lovesongem The End Of The World, který po nasazení do novinkového playlistu na Evropě 2 získal 1. místo v hitparádě E2 Music Chart.

Nečekal jsem to ani trochu a jsem strašně příjemně zaskočený. Ještě o něco víc se díky tomu těším na vydání klipu 31. května,” přiznal česko-izraelský herec, zpěvák a režisér. Videoklip k singlu si zrežíroval sám, respektive ve spolupráci s bratrancem Givinarem Křížem, a většinu času v něm tančí. “Ta písnička stejně jako další písně, co poslední dobou skládám, se odehrává ve smyšlené nebo metaforické krajině… Je to lovesong z posledního dne tohohle světa tak, jak si ten den představuju já. Zní to drasticky, ale rozhodně to nemá žádný fatální rozměr. Videoklip je o pomyslném castingu, během kterého se selektují dostatečně ‚zajímaví‘ jedinci, kteří si zaslouží opustit planetu Zemi těsně před zkázou,” dodává.

End Of The World je první ukázkou z připravované desky, kterou bude Jordan představovat postupně po jednotlivých singlech. Naživo se zpěvák představí 1. října v pražském Café v Lese. “Do té doby finálně dostavím kapelu, všechno to nazkoušíme, nahrajeme, vyrobíme merch, doděláme vizuál, všechny obléknu a půjdeme na stage…,” těší se Jordan, kterému bude 1. října 32 let. “Asi se budu od rána klepat, ale já se na narozeniny stejně klepu každoročně… Prožívám to těžce, mám pokaždé pocit, že jsem toho měl za život stihnout víc. Letos se mi to, doufám, přetaví do euforie. Teda pokud na ten koncert lidi dorazí,” směje se.

Jordan Haj po návratu z Izraele vystudoval činoherní herectví na DAMU. Divadelní zkušenosti získal mimo jiné v Národním divadle, širší veřejnosti je známý z televizních projektů Gympl s.r.o, Vyprávěj nebo Až po Uši. Pravidelně se objevuje v zahraničních produkcích a aktuálně natáčí nový seriál pro Netflix. Víc než hereckým aktivitám se ale v posledních letech věnuje režii a hudbě. Má za sebou například videoklipy pro Tomáše Kluse, Vojtěcha Dyka, Emmu Smetana, Prago Union, Vypsanou Fixu, Bereniku Kohoutovou, Kapitána Dema, Mandrage, Lake Malawi a další. Jeho alter ego ProGram rapuje v projektu Kapitán Demo, v klubovém undergroundu se prosadil jako frontman alternativní rockové kapely Peter Pan Complex a jako zpěvák a kytarista vystupuje se svou životní partnerkou Emmou Smetana. Společně mají na kontě i několik hitů (No Fire, Lost And Found),  “Mě všechny tyhle polohy baví a je mi jedno, jestli zrovna skládám pop nebo rap, a jestli to píšu pro Emičku, pro Jirku Buriana nebo pro sebe. Faktem ale je, že všichni mí nejbližší spolupracovníci na mě už nějakou dobu tlačili, abych vydal něco, co bude jenom moje. Trochu to trvalo, ale je to tady. A je to pro mě zvláštní, ale krásný pocit.” 

Foto: Lucas Kozel

 

 

Články, které by tě mohly zajímat