Právě vysíláme

Kateřina Marie Tichá žije okamžikem. V novince Plamen je divoká a ženská

2. října 2023 9:00
Kateřina Marie Tichá žije okamžikem. V novince Plamen je divoká a ženská

Kateřina Marie Tichá přichází s prvním singlem z připravovaného alba, které připravuje na leden příštího roku. Do písně Plamen promítla svou divokou a ženskou stránku, zároveň se ve videoklipu vůbec poprvé představila jako tanečnice. Natočil ho pro ni Ondřej Kudyn.

„Plamen je píseň o divokosti a ženskosti. O tom, že je někdy dobré žít jedním okamžikem. Neřešit to, co přijde zítra. Je o tom, že každý člověk má v sobě klidnou a jemnou stránku. Zároveň i tu divokou a neřízenou. Je dobré si je obě dovolit,“ říká Kateřina a pokračuje: „Vždycky mě lákal tanec. Hned jsem věděla, že k této písni patří. Pohybově mě připravila fantastická tanečnice Eliška Bolečková. Bylo to vlastně poprvé, co jsem opravdu tančila – a bylo to osvobozující a inspirativní. Eliška mi myšlenku a vizi písničky pomohla rozvinout v pohybu.“

Kateřina od vydání své první desky ušla velký kus cesty a v její kariéře se událo mnoho zajímavých a důležitých událostí. Odstartovala spolupráci se skupinou zesnulého Davida Stypky – Bandjeez. Obdržela Cenu Anděl v kategorii Objev roku a vystoupila v pražské Lucerně při příležitosti osmdesátých narozenin Marty Kubišové. Zároveň zahrála na inauguraci nového českého prezidenta Petra Pavla na Druhém nádvoří Pražského hradu.

Zároveň došlo k prvním zkušenostem s hudebníky z její doprovodné skupiny Bandjeez při práci v nahrávacím studiu. Produkce nového alba se ujal (i jako v případě prvotiny) producent Ondřej „ODD“ Turták. Materiál na nové album je připraven a nahrávání v plném proudu. Píseň Plamen je první vlaštovkou z něj. Deska by měla vyjít v lednu příštího roku u vydavatelství Singlton.

Články, které by tě mohly zajímat