Právě vysíláme

Exkluzivní premiéra: Poetika otevírá novou kapitolu. Ve videoklipu Půlnoc se ocitá na snobské party

20. listopadu 2022 16:00
Exkluzivní premiéra: Poetika otevírá novou kapitolu. Ve videoklipu Půlnoc se ocitá na snobské party

Poetika přichází po odchodu Eduarda Rovenského se singlem Půlnoc, který určuje další směřování sestavy. Ve videoklipu se kapela ocitá na snobské party, kde si užívá pozornosti přítomných dam. Zajímavých rolí se zhostili Sebastian Navrátil a Dominik Smutný ze skupiny zpěváka Sebastiana.

Poetika se letos v září v přátelském duchu rozloučila se stěžejním členem, rapperem Edou Rovenským. Nyní ve složení Ondřej Brejška, Daniel Hrdlička, Jakub Šimon a David Nevěčný otevírá úplně novou kapitolu ve své tvorbě počínaje singlem Půlnoc„Díky velké změně v kapele jsme se rozhodli přistupovat i jinak k tvorbě samotné. Už jen to, že budou naše písně čistě zpívané a bez rapu je samozřejmě velká změna, ale chtěli jsme zároveň nové písně odlehčit textově. I produkcí k nim přistupujeme naprosto jinak než v předešlých letech,“ přibližuje zpěvák Ondřej Brejška.

Tak jako většinu písní Poetiky, i nejnovější singl Půlnoc produkoval klávesista Daniel Hrdlička a za textem stojí zpěvák Ondřej Brejška. Nově ale kapela spolupracuje i s textařem Honzou Vávrou nebo producentem Filipem Vlčkem.

  

Videoklip z prostředí snobské party, ve kterém se objeví v zajímavé roli třeba zpěvák Sebastian Navrátil nebo bubeník Dominik Smutný, se natáčel na zámku ve Žďáru nad Sázavou. Režie se ujal opět Ondřej Kudyn, se kterým Brejška spolupracuje i mimo Poetiku.

Interpret se rozpovídal také o změně v kapele spojené s odchodem Edy Rovenského. „Naše cesty se rozešly hlavně kvůli tomu, že chtěl zbytek kapely dělat hudbu jinak. Kompromisy nejde v hudbě dělat moc často a moc dlouho, protože potom to může dopadat tak, že se snažíte brát ohled na všechny, a nakonec není spokojený nikdo. Nebylo to však něco, co bychom si rozmýšleli přes jeden večer, ale ta diskuze o tom, že to takhle dál nepůjde, začala někdy před rokem. Jsem rád, že jsme se rozešli v přátelském duchu a popřáli jsme si každý jen vše dobré,“ uzavírá Brejška a vzkazuje fanouškům, že se můžou těšit na spoustu nové hudby od Poetiky v novém kabátě.

Články, které by tě mohly zajímat